Self test σχολεία: Πάνω από 31.000 κρούσματα την πρώτη εβδομάδα


Με δεδομένο ότι εντοπίστηκαν 6.400 περίπου θετικά κρούσματα κατά τον χτεσινό έλεγχο μαθητών και εκπαιδευτικών, ο συνολικός αριθμός για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αισίως ανέρχεται στα 31.000 κρούσματα. Την ίδια στιγμή, μονάχα 2 τμήματα σχολείων σε σύνολο 80.000 έχουν τεθεί σε αναστολή σύμφωνα με το “50% + 1” σύστημα που ισχύει για το κλείσιμο. Όσο για την επόμενη εβδομάδα, όλοι είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι με τα 2 self test πλέον και με την έξαρση να οδηγείται στο τέλος της τα κρούσματα θα μειώνονται.

Self test μαθητές και εκπαιδευτικοί

Από την ερχόμενη εβδομάδα, θα ισχύει η υποχρέωση των μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών να διενεργούν 2 self test εβδομαδιαίως και όχι 3. Μετά το θετικό self test, ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται τι πρέπει να κάνουν. Αρχικά, είναι επιβεβλημένη η διενέργεια και ενός rapid test για να επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για θετικό κρούσμα κορωνοϊού. Μπορεί να γίνει σε κάποια από τις δωρεάν δημόσιες δομές ανά την επικράτεια, οι οποίες θα προσμετρήσουν το κρούσμα στα στατιστικά του ΕΟΔΥ και θα εκδώσουν το πιστοποιητικό νόσησης.

Φυσικά, οι απουσίες ενός μαθητή που νοσεί με κορωνοϊό είναι δικαιολογημένες. Μάλιστα, η Κυβέρνηση σε όλους τους τόνους έχει επισημάνει πόσο σημαντική είναι η έγκαιρη ανίχνευση του ιού για να περιοριστεί η διασπορά του στην κοινότητα. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε χορηγήθηκαν κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων 3 self test για να εντοπιστούν τυχόν κρούσματα που διαφορετικά θα έμεναν ανεξιχνίαστα. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική διαδικασία η διεξαγωγή των τεστ, με σκοπό τον εντοπισμό του κορωνοϊού.

Η απομόνωση διαρκεί 5 ημέρες, αλλά και μετά το πέρας αυτών των ημερών είναι αναγκαία η διενέργεια ενός νέου τεστ (self ή rapid), για να διαπιστωθεί εάν ο ιός έχει φύγει και αν μπορεί να διασπαρεί στην κοινότητα. Μετά την επιβεβαίωση ενός αρνητικού τεστ, ο μαθητής είναι ελεύθερος να επιστρέψει στις σχολικές αίθουσες χωρίς κανέναν δισταγμό.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ