ΗΠΑ: Θρίλερ με τα σούπερ μάρκετ – Γιατί δεν ανεφοδιάζουν τα ράφια τους;


ΗΠΑ: Οργισμένοι οι καταναλωτές από ελλείψεις σε βασικά προϊόντα τα οποία εξαφανίζονται από τα ράφια καια δεν εμφανίζονται ξανά!

Σε… θρίλερ εξελίσσεται η εφοδιαστική αλυσίδα των σούπερ μάρκετ στις ΗΠΑ καθώς τα άδεια ράφια παραμένουν έτσι για εβδομάδες ολόκληρες με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν βασικά αγαθά όπως γάλα, ψωμί, κρέας και προϊόντα υγιεινής.

Οι δυσαρεστημένοι καταναλωτές έχουν κατακλύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες ημέρες, με αναρτήσεις στις οποίες εκφράζουν την απογοήτευσή τους, δημοσιεύοντας φωτογραφίες στο Twitter από άδεια ράφια σε διάφορα καταστήματα αλυσίδων όπως Trader Joe, Giant Foods και Publix, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του CNN.

Μετά από δύο χρόνια πανδημίας και με προβλήματα που σχετίζονται με την εφοδιαστική αλυσίδα, τα σούπερ μάρκετ εξακολουθούν να μην έχουν τη βελτίωση που περίμεναν.

Ο ρόλος της μετάλλαξης Όμικρον

Την ίδια ώρα, η μετάλλαξη Όμικρον συνεχίζει να πλήττει τους εργαζόμενους, παρατηρούνται ελλείψεις προσωπικού για κρίσιμες οικονομικές δραστηριότητες όπως οι μεταφορές και τα logistics, που με τη σειρά τους επηρεάζουν την παράδοση των προϊόντων και τον ανεφοδιασμό των ραφιών των καταστημάτων σε όλη τη χώρα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Albertsons, Βίβεκ Σανκαράν, αναγνώρισε ότι πολλά προϊόντα είναι σε περιορισμένη προσφορά, παρουσιάζονται τα αποτελέσματα της εταιρείας του σε αναλυτές.

«Νομίζω ότι ως επιχείρηση, όλοι έχουμε μάθει να το διαχειριζόμαστε. Όλοι μάθαμε να φροντίζουμε τα καταστήματα να είναι ακόμα πολύ ευπαρουσίαστα, να δίνουμε στους καταναλωτές όσες περισσότερες επιλογές μπορούμε», είπε ο Σανκαράν, κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Εντούτοις, πρόσθεσε, η παραλλαγή Όμικρον έχει προκαλέσει σοβαρά εμπόδια στις προσπάθειες βελτίωσης των κενών της εφοδιαστικής αλυσίδας. Για να εκτιμήσει ότι «περιμένουμε περισσότερες προκλήσεις στον χώρο του εφοδιασμού τις επόμενες τέσσερις έως έξι εβδομάδες».

Τα σούπερ μάρκετ λειτουργούν με λιγότερο από το κανονικό εργατικό δυναμικό τους, σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Σούπερ Μαρκετ , και πολλά από τα μέλη της έχουν λιγότερο από το 50% του κανονικού εργατικού τους δυναμικού.

«Ενώ υπάρχουν άφθονα τρόφιμα στην εφοδιαστική αλυσίδα, αναμένουμε ότι οι καταναλωτές θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν σποραδικές ελλείψεις σε ορισμένες κατηγορίες προϊόντων, όπως είδαμε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο λόγω των συνεχιζόμενων προκλήσεων στον ανεφοδιασμό και στην προσφορά εργασίας», δήλωσε ο Κρεγκ Φεράρα, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ενωσης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ