ΠΣΦ: Στο Πειθαρχικό ο φυσικοθεραπευτής που χτυπούσε 10χρονο παιδί ΑμΕΑ

Η αναστολή άδειας ασκήσεως επαγγέλματος στις προβλεπόμενες ποινές. 

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών παραπέμπεται ο φυσικοθεραπευτής, ο οποίος έχει καταγραφεί σε βίντεο να χτυπά ένα 10χρονο παιδί ΑμΕΑ, σε ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης.

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο, που δείχνει τον φυσικοθεραπευτή να συμπεριφέρεται με απαράδεκτο τρόπο σε 10χρονο παιδί με ειδικές ανάγκες, ανάστατη είναι η κοινότητα των φυσικοθεραπευτών στην Ελλάδα, επισημαίνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ).

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΠΣΦ Πέτρος Λυμπερίδης, αναφέρει σχετικά: «Οι εικόνες που παρακολουθήσαμε στο συγκεκριμένο βίντεο είναι σοκαριστικές, δεν συνάδουν με συμπεριφορά επαγγελματία υγείας και εκθέτουν την κοινότητα των φυσικοθεραπευτών. Η επιστήμη της φυσικοθεραπείας έχει σαν βασικό σκοπό την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου και όχι την πρόκλησή του. Η συμπεριφορά του εν λόγω φυσικοθεραπευτή είναι απαράδεκτη, σε ένα 10χρονο παιδί και μάλιστα σε παιδί που είναι ΑμΕΑ. Στη κατεύθυνση αυτή, επαναλαμβάνουμε τη θέση του Π.Σ.Φ. για θέσπιση κανονιστικού πλαισίου για τα κέντρα ειδικών θεραπειών και αυστηροποίηση των κανόνων πρόσληψης προσωπικού, απαίτηση που καθίσταται πλέον επιτακτική.

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο, συνομιλήσαμε άμεσα με όλα τα αρμόδια όργανα του Συλλόγου, με σκοπό τη σύγκληση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Συλλόγου για το συγκεκριμένο περιστατικό και στις προβλεπόμενες ποινές είναι και η αναστολή της άδειας άσκησης επαγγέλματος του φυσικοθεραπευτή».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here