Ισραήλ 4η δόση: Περισσότεροι από 500.000 πολίτες έχουν λάβει δεύτερη ενισχυτική δόση εμβολίου


Το Ισραήλ έχει χορηγήσει την 4η δόση εμβολίου ήδη σε περισσότερους από 500.000 ανθρώπους, όπως ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή το υπουργείο Υγείας. Μέσα σε ένα πλαίσιο γενικότερης αμφισβήτησης τόσο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας όσο και από πολλούς επιστήμονες εντός συνόρων, το Ισραήλ άρχισε να χορηγεί δεύτερη ενισχυτική δόση στους πιο ευάλωτους στα τέλη του περασμένου μήνα. Αργότερα άρχισε να προσφέρει το εμβόλιο σε όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών.

Γιατί τέτοια βιασύνη με την 2η ενισχυτική δόση;

Οι αρχές ελπίζουν ότι οι πρόσθετοι ενισχυτές (boosters) πρόκειται να αμβλύνουν ένα κύμα λοιμώξεων που προκαλείται από την παραλλαγή Όμικρον. Τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας δείχνουν ότι το Ισραήλ έχει επί του παρόντος περίπου 260.000 ενεργά κρούσματα. Αλλά μόνο 289 ασθενείς αναφέρονται ως σοβαρά άρρωστοι και με ανάγκη νοσηλείας, πολύ λιγότεροι σε σχέση με εκείνους κατά τα προηγούμενα κύματα. Επομένως, είναι εύλογο να συσχετίζεται ο αυξημένος αριθμός ενισχυτικών εμβολίων με τη μειωμένη νοσηρότητα των νέων κυμάτων της πανδημίας.

Το Ισραήλ ήταν μεταξύ των πρώτων χωρών που κυκλοφόρησε το εμβόλιο πριν από ένα χρόνο και άρχισε να προσφέρει ευρέως την τρίτη δόση εμβολίου το περασμένο καλοκαίρι, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την παραλλαγή Δέλτα. Σχεδόν ο μισός πληθυσμός έχει λάβει τουλάχιστον ένα αναμνηστικό εμβόλιο, γεγονός που τοποθετεί την χώρα στις κορυφαίες θέσεις αναφορικά με το ποσοστό εμβολιασμού. Τέλος, υπενθυμίζεται πως η χώρα των σχεδόν 9,5 εκατομμυρίων κατοίκων έχει αναφέρει 8.293 θανάτους από την COVID-19 από την έναρξη της πανδημίας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ