Ομορφιά μαλλιά: Καθημερινή και πολύτιμη ρουτίνα περιποίησης μαλλιών

Μια καθημερινή ρουτίνα περιποίησης μαλλιών που θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε υγιή μαλλιά είναι εξίσου σημαντική με την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Μια ρουτίνα περιποίησης μαλλιών δεν αφορά μόνο μερικά τυπικά προϊόντα μαλλιών αλλά πολλά περισσότερα. Δεδομένου ότι η διατροφή και ο τρόπος ζωής παίζουν σημαντικό ρόλο στην ποιότητα των μαλλιών σας, φροντίστε να τα προσέχετε τι τρώτε για να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ας δούμε λοιπόν πώς θα διατηρήσετε υγιή μαλλιά και ποια καθημερινή ρουτίνα περιποίησης μαλλιών πρέπει να ακολουθήσετε, για να σας βοηθήσει να το πετύχετε.

Συμβουλές περιποίησης μαλλιών για να διατηρήσετε υγιή μαλλιά

Σαμπουάν

 Τα καθαρά μαλλιά είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα για τη διατήρηση της υγείας των μαλλιών. Ανεξάρτητα από τον τύπο των μαλλιών σας, πρέπει να φροντίσετε να τα πλένετε σωστά.  

  • Εάν έχετε λιπαρό τριχωτό της κεφαλής, πρέπει να πλένετε συχνά τα μαλλιά σας για να αποφύγετε τη συσσώρευση σμήγματος στο τριχωτό της κεφαλής σας, καθώς η υπερβολική λιπαρότητα θα κάνει τα μαλλιά σας να φαίνονται λιπαρά.  
  • Τα άτομα που έχουν κανονικά μαλλιά και τριχωτό κεφαλής μπορούν να πλένουν τα μαλλιά τους όποτε είναι απαραίτητο.  Μπορείτε να λούζετε τα μαλλιά σας δύο φορές την εβδομάδα ή ανάλογα με τις ανάγκες σας.  Δεδομένου ότι τα μαλλιά δεν λαδώνουν ή στεγνώνουν εύκολα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καθαριστικά μαλλιών χωρίς σαπούνι για να διατηρήσετε την ισορροπία του pH των μαλλιών σας.  
  • Εάν έχετε ξηρά μαλλιά, δεν πρέπει να πλένετε τα μαλλιά σας κάθε μέρα, καθώς αυτό θα κάνει το τριχωτό της κεφαλής σας πιο στεγνό.  

Conditioner 

Το λούσιμο των μαλλιών σας με ένα καλό σαμπουάν είναι σημαντικό, αλλά ένα conditioner είναι πολύ πιο σημαντικό για τη διατήρηση της υγείας των μαλλιών σας.  Ένα conditioner μπορεί να σας βοηθήσει να προσθέσετε υγρασία στα μαλλιά σας και επίσης να τους δώσει πολύ λάμψη.  Αφού λούσετε τα μαλλιά σας, πρέπει να εφαρμόσετε κοντίσιονερ σε όλο το μήκος των μαλλιών σας και στη συνέχεια να τα ξεπλύνετε, αφού όμως αφήσετε επάνω το conditioner για λίγα λεπτά. Προσοχή όμως δεν πρέπει να βάζετε conditioner στο τριχωτό της κεφαλής ή στις ρίζες σας.

  • Εάν έχετε λιπαρά μαλλιά, μπορείτε να παραλείψετε τη χρήση μαλακτικού, καθώς τα φυσικά έλαια από τα μαλλιά σας είναι επαρκή για να διατηρούν τα μαλλιά σας ενυδατωμένα και λαμπερά.  
  • Εάν έχετε κανονικά ή ξηρά μαλλιά, δεν μπορείτε να παραλείψετε καθόλου το conditioner.  Πρέπει να χρησιμοποιείτε μαλακτικό μαλλιών μετά από κάθε λούσιμο. Δεδομένου ότι τα φυσικά έλαια από το τριχωτό της κεφαλής σας μπορεί να μην είναι αρκετά για όλο το μήκος των μαλλιών σας, ένα conditioner θα σας βοηθήσει να προσθέσετε την απαραίτητη λάμψη, ενυδάτωση και προστασία που χρειάζεστε.

Τέλος, αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυσικά προϊόντα περιποίησης μαλλιών από την κουζίνα σας. Οι ώριμες μπανάνες, το μέλι, το αβοκάντο, το πλιγούρι, το ελαιόλαδο κ.λπ. είναι εξαιρετικά μαλακτικά για τα μαλλιά. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τα απλώσετε στα μαλλιά σας για μια ώρα και μετά να τα ξεπλύνετε με ένα ήπιο σαμπουάν.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here