Οι 4 τύποι των φίλων των παιδιών μας που αγαπάμε πολύ


Όταν τα παιδιά μας ξεκινούν να κοινωνικοποιούνται, αρχίζουν και τα πηγαινέλα…. Πότε ένα πάρτι, πότε μια Κυριακή στο σπίτι μας, πότε ένα Σάββατο στο δικό τους, οι φίλοι των παιδιών μας γίνονται αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Οι «κολλητοί» τους είναι λιγάκι σαν παιδιά μας. Τους προσέχουμε, τους φροντίζουμε, τους μιλάμε και τελικά τους αγαπάμε και σε κάποιους έχουμε λίγη παραπάνω αδυναμία!

Ο «κολλιτσίδας ενηλίκων»

Είναι ο αγαπημένος σου… όσο τα άλλα παιδιά είναι στο δωμάτιο ή στον κήπο και παίζουν, ο γνωστός «κολλιτσίδας ενηλίκων» έρχεται στην κουζίνα δήθεν για να πιει νερό, κολλάει την μούρη του στον φούρνο που ψήνεις τα τυροπιτάκια και αρχίζει να μιλάει! Ακατάπαυστα! Δίχως τέλος!

Θα σου πει για την μαμά του και τα τυροπιτάκια της, για τον μπαμπά του που τσακώθηκε προχθές με έναν γείτονα, για την δασκάλα, τον Γιαννάκη, τον Αννούλα και τον Μάξιμο. Θα σου μιλήσει για τους βαθμούς του, τους προβληματισμούς του και το επάγγελμα που επιθυμεί να ακολουθήσει. Θα συνεχίσει να μιλάει αλλά εσύ δεν τον ακούς πια… Κολλάς την μούρη σου στον φούρνο με τα τυροπιτάκια, και εύχεσαι να μπορούσες να μπεις μέσα για να γλιτώσεις!

Ο «συνεσταλμένος»

Είναι ντροπαλός, συνεσταλμένος, κοιτάζει συνέχεια το πάτωμα και η αγαπημένη του λέξη είναι το «καλά». Πώς πάει το σχολείο;» «Καλά…». «Τι κάνει η μαμά σου;», «Καλά…». «Θες τυροπιτάκι;», «Καλά…». Κάθεται στη γωνίτσα του, ρωτάει πριν πάρει ένα παιχνίδι και δεν ξεχνάει ποτέ να πει «ευχαριστώ».

Ο συνεσταλμένος φίλος των παιδιών έχει μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας. Κατά βάθος ζηλεύουμε την μαμά του που μεγαλώνει με ένα παιδί τόσο ήρεμο και συγκαταβατικό και συζητάμε με κάθε ευκαιρία τι λάθος κάναμε και το δικό μας είναι ένας μικρός επαναστάτης! Μέχρι που έρχεται η ευλογημένη, εκείνη μέρα, που το συναντάμε στο φυσικό του περιβάλλον. Μια επίσκεψη στο σπίτι του μας επιβεβαιώνει ότι όχι απλά δεν είναι τόσο ήρεμο με την μαμά του, αλλά μπορεί να είναι και λίγο χειρότερο από το δικό μας!

Ο «σπιρτούλης»

Ελάτε, μην ντρέπεστε να το πείτε δυνατά… Είναι το πιτσιρίκι που αντιπαθούμε πιο πολύ απ’ όλα! Φοράει απαραίτητα γυαλιά, είναι πανέμορφο, πανέξυπνο, ο καλύτερος μαθητής της τάξης και, φυσικά, τα ξέρει όλα! Δεν υπάρχει θέμα στο οποίο δεν θα πάρει θέση…

Είναι ένας μικρός ενήλικας που μας εκνευρίζει τα μάλα! Κερδίζει σε όλα τα επιτραπέζια, έχει άποψη για το προσφυγικό, γνωρίζει τον πρωθυπουργό της χώρας και μάλλον θα έδινε και συμβουλές για το πώς να καλυτερέψετε τη σχέση σας με τον άντρα σας εάν το ρωτούσατε… Παρόλο που έχετε μπει πολλές φορές στον πειρασμό, όμως, συγκρατηθείτε και μην το κάνετε. Ακόμα κι αν η σοφία του σας ξεγελά, είναι ακόμα παιδί!

Ο «απροσάρμοστος»

Είναι αυτός που θα’ ρθει σπίτι σου, θα το ρημάξει αλλά δεν θα μπορείς ποτέ να του κρατήσεις κακία. Είναι χαριτωμένος, φιλομαθής, περίεργος, δραστήριος, λιγάκι ατσούμπαλος και αλλοπρόσαλλος. Είναι το παιδί που συμπαθείς πολύ και που… ΔΕΝ θα ήθελες να έχεις!

Ο «απροσάρμοστος» είναι ξανθούλης και γλυκούλης. Θυμίζει τον Ντένι τον τρομερό, κι έπειτα από κάθε ζαβολιά σε κοιτά σαν κουταβάκι μες στα μάτια! Χαίρεσαι που τον φιλοξενείς αφού δίνει ζωή στο σπίτι σου, αλλά ακόμα περισσότερο χαίρεσαι που σε λίγες ώρες δεν θα είνα πια εδώ!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ