Ρένα Δούρου: Ένας συνετός περιφερειάρχης θα έπρεπε να πάει στον Άρειο Πάγο με τρέσες και βλεφαρίδες;


Για περίπου πέντε ώρες απολογήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η οποία κλείνοντας την απολογία της για την τραγωδία στην Μανδρα Αττικής το 2017, αναφέρθηκε συνολικά στη κριτική που της ασκήθηκε.

«Αυτές οι τραγωδίες δεν προσφέρονται για πολιτική εκμετάλλευση. Ουδέποτε ήθελα να αντιλέξω για όσους θεώρησαν ότι η Δούρου φταίει για την απώλεια τόσων ζωών. Ακόμα και όταν ο προκάτοχος μου έβγαινε και έλεγε «έτοιμη ήταν η μελέτη, στο συρτάρι της την άφησα». Μου έλεγαν τότε «Βγες και πες πως η μελέτη ήταν έτοιμη στα τέλη 2016». Εγώ έλεγα τότε πως δεν μπορώ να βγω να το πω όσο υπάρχουν αγνοούμενοι. Σεβάστηκα τη διαδικασία» ανάφερε η Ρένα Δούρου συμπληρώνοντας πως βρήκε από τους προκατόχους της 50 μελέτες και κανένα έργο.

Σχετικά με την κριτική που δέχτηκε για το πως εμφανίστηκε στον Άρειο Πάγο για να καταθέσει αναφορά στην Εισαγγελία για την υπόθεση, είπε χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω πως ένα συνετός περιφερειάρχης θα έπρεπε μία τέτοια ημέρα να πάει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με τρέσες και βλεφαρίδες;».

Όταν ρωτήθηκε από την έδρα εάν ισχύει ότι τον Οκτώβριο του 2014 είχε δηλώσει πως η Μάνδρα σε έξι μήνες θα έχει αντιπλημμυρικά, απάντησε πως αυτό βασίζεται σε ένα δημοσίευμα της Ομάδας Αλήθειας που είναι «μονταρισμένο». «Δεν υπάρχει αυτό. Είχα πει προεκλογικά ότι σε έξι μήνες θα έχουμε αντιπλημμυρικό σχεδιασμό, ο οποίος εν πολλοίς υλοποιήθηκε» υπογράμμισε η κατηγορούμενη.

Κλείνοντας την απολογία της έκανε ειδική μνεία στο θέμα της κλιματικής αλλαγής, σημειώνοντας πως σε καμία περίπτωση, δεν αναζητά άλλοθι. «Να μην φτάσουμε στο σημείο να αρνηθούμε την κλιματική αλλαγή, δε ψάχνω για άλλοθι αλλά ακόμα και ο Πρωθυπουργός αναφέρεται στις συνέπειες της. Δεν την αρνιόμαστε αλλά δεν την έχουμε ως άλλοθι. Δουλέψαμε για την προστασία συμπολιτών μας. Σας λέω ότι η απόδοση ποινικών ευθυνών σε πρόσωπα ,όταν δεν υπάρχουν, δε δικαιώνει τα θύματα».

Η δίκη συνεχίζεται στις 20 Ιανουαρίου 2022 με τις απολογίες των υπόλοιπων 20 κατηγορουμένων.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ