Δέρμα περιποίηση: Πώς θα αποκτήσετε λαμπερό δέρμα και θα αποτρέψετε τις ρυτίδες


Oι επιλογές υγιεινού τρόπου ζωής μπορούν να επηρεάσουν το δέρμα σας εξίσου με τα προϊόντα. Για το λόγο αυτό, ειδικοί συνιστούν τη μείωση της καφεΐνης και του αλκοόλ, που μπορούν να αφυδατώσουν το δέρμα. Επιπλέον αλλαγές στον τρόπο ζωής  – όπως η υγιεινή διατροφή – μπορεί να συμβάλλουν σε ένα υγιές, λαμπερό και νεανικό δέρμα.

Η Δρ Nava Greenfield, δερματολόγος στο Schweiger Dermatology Group στη Νέα Υόρκη, επισημαίνει ότι η συνολική ευεξία μπορεί να είναι εξίσου σημαντική με τα προϊόντα περιποίησης δέρματος, εάν θέλετε να διατηρήσετε ένα υγιές δέρμα. Η Greenfield εξηγεί ότι η μείωση του καφέ και του αλκοόλ και η ενσωμάτωση νέων συνηθειών, όπως η προστασία του δέρματός σας από τον ήλιο και η κατανάλωση άφθονου νερού, μπορεί να αποτρέψει τις ρυτίδες και να ενυδατώσει το δέρμα χωρίς να εισαγάγει νέα προϊόντα περιποίησης στη ρουτίνα σας.

Μειώστε τον καφέ και το αλκοόλ και πίνετε περισσότερο νερό

Η καφεΐνη και το αλκοόλ συστήνεται να καταναλώνετε με μέτρο, καθώς μπορεί να στεγνώσουν το δέρμα σας. «Πίνετε λιγότερο καφέ και αλκοόλ», λέει η Greenfield. «Ο καφές είναι διουρητικός και και τα δύο μπορούν να προκαλέσουν αφυδάτωση, οπότε αν δεν τον αναπληρώσετε με πολύ γενναιόδωρη κατανάλωση νερού, το δέρμα σας θα υποφέρει», προσθέτει. Για μερικούς ανθρώπους, η αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε εκκροή των σμηγματογόνων αδένων του προσώπου τους οδηγώντας σε περισσότερη ακμή και λιπαρότητα. Για άλλους, η αφυδάτωση σημαίνει πολύ ξηρό δέρμα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε ξεφλούδισμα, ερεθισμό και πρόωρη γήρανση. Για περισσότερη ενυδάτωση, πίνετε τουλάχιστον εννέα ποτήρια νερό την ημέρα και καταναλώνεται άφθονα λαχανικά.

 

Προστατέψτε το δέρμα σας από τον ήλιο

Ο Δρ Muneeb Shah, δερματολόγος με περισσότερους από 12,1 εκατομμύρια ακόλουθους στο TikTok, είχε πει στο παρελθόν ότι το αντηλιακό είναι βασικό προϊόν περιποίησης της επιδερμίδας, αλλά με την κατάλληλη ένδυση μπορείτε να θωρακίσετε επιπλέον το δέρμα σας από τη βλάβη λόγω περιβαλλοντικών συνθηκών. Η χρήση καπέλων, γυαλιών ηλίου και άλλων αξεσουάρ που μπλοκάρουν τον ήλιο μπορεί να προστατεύσουν το δέρμα από την πρόωρη γήρανση και τον καρκίνο του δέρματος, σύμφωνα με την Greenfield.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ