Κορωνοϊός Τσεχία: Ορισμένοι υγειονομικοί με Covid θα συνεχίσουν να εργάζονται


Η νέα τσεχική κυβέρνηση θα επιτρέψει σε ορισμένους εργαζομένους που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό να παραμείνουν στη δουλειά τους, ως ένα έκτακτο μέτρο για να μειώσει τις πιθανές ελλείψεις προσωπικού που προκαλούνται από την αναμενόμενη αύξηση των κορυσμάτων που οφείλονται στην παραλλαγή Omicron.

Ο υπουργός Υγείας της Τσεχίας, Vlastimil Valek, δήλωσε την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022 ότι η τσεχική κυβέρνηση θα επιτρέψει σε ορισμένα άτομα που έχουν βρέθηκε θετικά στον κορωνοϊό να συνεχίσουν τα εργασιακά τους καθήκοντα, ως ένα έκτακτο μέτρο για την αντιμετώπιση των πιθανών ελλείψεων προσωπικού που προκαλούνται από την αναμενόμενη άνοδο των νέων διαγνώσεων εξαιτίας της παραλλαγής Omicron που είναι ήδη κυρίαρχη στη χώρα.

Το μέτρο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε κατά τα προηγούμενα κύματα του κορωνοϊού, θα ισχύει μόνο για εργαζόμενους στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης και σε γηροκομεία και θα αφορά εργαζόμενους που δεν έχουν συμπτώματα COVID-19.

Ο Valek διευκρίνισε ότι το μέτρο θα χρησιμοποιείται μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο, εν μέσω αυστηρών διασφαλίσεων για να αποτραπεί η διασπορά του ιού. Περαιτέρω διευκρινίσεις θα τεθούν από τις υγειονομικές αρχές προσεχώς.

Οι νέες μολύνσεις στην Τσεχική Δημοκρατία έφτασαν σε υψηλά ρεκόρ στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου και από τότε έδειχνα τάσης ύφεσης. Η έλευση της παραλλαγής Όμικρον ωστόσο επιδείνωσε την εικόνα, με τα νέα κρούσματα να αυξάνονται ραγδαία ήδη από την περασμένη εβδομάδα. Η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον είναι πλέον κυρίαρχη στη χώρα.

Το υπουργείο Υγείας της Τσεχικής Δημοκρατίας ανέφερε ότι οι ημερήσιες μολύνσεις Covid θα μπορούσαν να φτάσουν τις 50.000 αργότερα εντός του μήνα Ιανουαρίου, ξεπερνώντας κατά πολύ το ρεκόρ των 28.000 σχεδόν μολύνσεων που καταγράφηκαν στις 25 Νοεμβρίου από τις υγειονομικές αρχές.

Σημειώνεται ότι, η Τσεχική Δημοκρατία έχει αναφέρει μέχρι σήμερα σχεδόν 2,6 εκατομμύρια επιβεβαιωμένες μολύνσεις και 36.799 θανάτους από Covid.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ