ΗΠΑ Σχολεία: Προσλαμβάνουν γονείς ως αναπληρωτές εκπαιδευτικούς εν μέσω ελλείψεων προσωπικού λόγω COVID

ΗΠΑ Σχολεία: Η Alexandria Hoff αναφέρει ότι η COVID-19 ακρωτηριάζει το σχολικό προσωπικό Οι γονείς που μόλις πριν από μήνες αμφισβητήθηκε δημόσια ο ρόλος τους στην εκπαίδευση καλούνται τώρα να μπουν στις τάξεις για να καταπολεμήσουν την έλλειψη προσωπικού. “Ήξερα ότι όταν χτύπησε η COVID, άρχισαν να κάνουν μερικές εξαιρέσεις για τους συνδρομητές και σκέφτηκα, “Θεέ μου. Θα το κάνω. Απλώς θα προσπαθήσω να δω αν μου αρέσει”, είπε η Kristin Kuhlman, μια μαμά δύο παιδιών από την Καλιφόρνια που υπηρετεί επί του παρόντος ως μακροχρόνια αναπληρώτρια δασκάλα στο Encinitas της Καλιφόρνια.

Η Kuhlman κέρδισε το πτυχίο της στις επιχειρήσεις, αλλά είπε ότι προέρχεται από οικογένεια εκπαιδευτικών, οπότε όταν έγινε σαφές ότι η COVID-19 οδηγούσε σε ελλείψεις δασκάλων και αναπληρωματικών, εγγράφηκε για να συμπληρώσει. “Νομίζω ότι είναι μια τεράστια λύση”, είπε, “είναι πραγματικά ένα δώρο που κάνετε σε αυτά τα παιδιά, ειδικά στο δημοτικό. Πρέπει να πάνε στο σχολείο. Μπορώ να δω την τάξη μου να δυσκολεύεται. Δηλαδή, ήρθα και έμεινα έκπληκτη με κάποια πράγματα που θα έπρεπε να ήταν σε θέση να κάνουν και δεν μπορούν να κάνουν».

Οι σχολικές περιφέρειες και οι εκλεγμένοι ηγέτες σε όλην τη χώρα προτρέπουν άλλους γονείς σε όλη τη χώρα να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους σε μια προσπάθεια να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία. Γονείς στη Σχολική Περιοχή Lake Washington στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον έχουν ήδη εισακούσει το κάλεσμα.

Το Hays Consolidated School District στο Τέξας επικοινώνησε επίσης με τους γονείς τον Ιανουάριο μέσω μιας ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ζητώντας τους να εγγραφούν ως προσκεκλημένοι δάσκαλοι.

Οι γονείς που ενδιαφέρονται να αμβλύνουν το άγχος των δασκάλων ή εκείνοι που απλώς επικεντρώνονται στο να διατηρήσουν το σχολείο του παιδιού τους ανοιχτό και να λειτουργεί, μπόρεσαν να αναλάβουν διδακτικούς ρόλους χάρη στις χαλαρές απαιτήσεις που εφαρμόζουν μεμονωμένα κράτη. Την Τρίτη, ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ υπέγραψε ένα προσωρινό εκτελεστικό διάταγμα που επιτρέπει στις σχολικές περιφέρειες να εκδίδουν διαπιστευτήρια αντικατάστασης έκτακτης ανάγκης 30 ημερών.

Αυτό προβλέπει μια διαδικασία που είναι πιο ταχεία από αυτή που ολοκλήρωσε η Kuhlman πριν αναλάβει το νέο της ρόλο.

Ένας αναπληρωτής υποψήφιος στην Καλιφόρνια δεν απαιτείται πλέον να αποκτήσει ένα παραδοσιακό πιστοποιητικό, αλλά πρέπει να έχει προπτυχιακό πτυχίο από διαπιστευμένο κολέγιο ή πανεπιστήμιο και πρέπει να περάσει έλεγχο ποινικού ιστορικού.

Η Ουάσιγκτον, το Τέξας και η Πενσυλβάνια είναι μεταξύ των πολλών πολιτειών που έχουν εφαρμόσει παρόμοια διαπιστευτήρια έκτακτης ανάγκης. Στην Πενσυλβάνια, άτομα που είναι 25 ετών και άνω μπορούν να υπηρετήσουν στην τάξη εάν έχουν τουλάχιστον 60 πιστώσεις στο κολέγιο ή 3 χρόνια εμπειρίας ως παραεπαγγελματίες. Το Τέξας θα δεχτεί προσκεκλημένους δασκάλους που έχουν τουλάχιστον 30 πιστώσεις στο κολέγιο ή έλαβαν τιμητική στρατιωτική απόλυση από την ενεργό υπηρεσία πλήρους απασχόλησης.

Για να ανακουφίσει τη μαστιζόμενη έλλειψη διδακτικού προσωπικού, το Υπουργείο Παιδείας του Κάνσας προχώρησε στη χαλάρωση των περιορισμών ένα βήμα παραπέρα, εγκρίνοντας μια επείγουσα εντολή αυτή την εβδομάδα που καταργεί την απαίτηση για πιστώσεις κολεγίου. Σύμφωνα με την πολιτική που έχει οριστεί να λήξει τον Ιούνιο, οι απόφοιτοι λυκείου άνω των 18 ετών μπορούν να υπηρετήσουν ως αναπληρωτές δάσκαλοι, εφόσον μπορούν να περάσουν από έλεγχο ιστορικού.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here