Πανδημία Omicron: Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν νυχτερινές ακραίες εφιδρώσεις

Πανδημία Omicron: Καθώς η παραλλαγή Omicron του κορωνοϊού συνεχίζει να εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα, ορισμένοι ασθενείς αναφέρουν ότι παρουσιάζουν νέα συμπτώματα. Οι γιατροί λένε ότι ορισμένοι άνθρωποι αναφέρουν τώρα νυχτερινές εφιδρώσεις, ένα σύμπτωμα που σχετίζεται επίσης με διαταραχές ύπνου, ορισμένους καρκίνους και τη γρίπη. Σύμφωνα με την Mayo Clinic, οι νυχτερινές εφιδρώσεις είναι «επαναλαμβανόμενα επεισόδια ακραίας εφίδρωσης που μπορεί να μουσκέψουν τα νυχτικά ή τα κλινοσκεπάσματά σας και σχετίζονται με μια υποκείμενη ιατρική κατάσταση ή ασθένεια».

Ο Δρ John Torres σημείωσε στην εκπομπή “Today” ότι οι νυχτερινές εφιδρώσεις είναι ένα “πολύ περίεργο σύμπτωμα” και είπε ότι οι άνθρωποι δεν αναφέρουν τόσο μεγάλη απώλεια γεύσης ή όσφρησης με την Omicron.

Εμφανιζόμενος στην εκπομπή “Lorraine” του ITV, ο Δρ Amir Khan της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου κάλεσε τον οργανισμό να ενημερώσει τη λίστα των συμπτωμάτων του – συμπεριλαμβανομένων των νυχτερινών εφιδρώσεων.

Τα τυπικά συμπτώματα της COVID-19, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), περιλαμβάνουν πυρετό ή ρίγη, βήχα, δύσπνοια ή δυσκολία στην αναπνοή, κόπωση, πόνους στους μύες ή στο σώμα, πονοκέφαλο, πονόλαιμο, συμφόρηση ή καταρροή, διάρροια, ναυτία ή έμετο και νέα απώλεια γεύσης ή όσφρησης.

Δρ. Marc Siegel: Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν οι μάσκες λειτουργούν ενάντια στην Omicron

Οι άνθρωποι μπορούν να προστατευθούν καλύτερα από την παραλλαγή omicron παραμένοντας «ενημερωμένοι» για τα εμβόλιά τους για την COVID-19, καθώς και φορώντας μια κατάλληλη μάσκα σε εσωτερικούς χώρους σε δημόσιο χώρο, με κοινωνική απόσταση και πλένοντας τα χέρια με σαπούνι και νερό.

Ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά άγνωστα σχετικά με την παραλλαγή, τα δεδομένα του CDC δείχνουν ότι η omicron αντιπροσωπεύει περίπου το 98% των νέων περιπτώσεων COVID-19.

Σύμφωνα με το Κέντρο Πόρων του Τζονς Χόπκινς για τον κορωνοϊό, στις ΗΠΑ καταγράφηκαν 776.455 νέα κρούσματα την τελευταία ημέρα και 1.875 θάνατοι.

Η Αμερική έχει αναφέρει περισσότερα από 64 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα και πάνω από 846.400 θανάτους από την αρχή της πανδημίας.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here