Απολύμανση Covid: 5 τρόποι να απολυμάνεις και να καθαρίσεις το σπίτι από τον κορωνοϊό


Η περίοδος της πανδημίας συνεχίζεται. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι παγκοσμίως νοσούν από την Covid–19 και τις διάφορες μεταλλάξεις. Κάνουμε τα πάντα για να μην κολλήσουμε…φοράμε μάσκες, πλένουμε συχνά τα χέρια μας, χρησιμοποιούμε αντισηπτικά, αλλά και πάλι… ο κορωνοϊός ξεκίνησε να χτυπάει την πόρτα σε κάθε σπίτι! Ο συγκεκριμένος ιός, όπως και άλλοι ιοί, δεν βρίσκονται μόνο πάνω μας, αλλά και στις επιφάνειες που ακουμπάμε. Ένα φτέρνισμα στο σαλόνι του σπιτιού ή ένας έντονος βήχας στο μπάνιο μας αποτελούν εστία μολύνσεων. Επομένως, εκτός από το σώμα μας, είναι απαραίτητη η καθαριότητα και απολύμανση όλων των επιφανειών του σπιτιού μας. Μάθε πώς πρέπει να καθαρίσεις και να απολυμάνεις το σπίτι σου, αν έχεις έρθει σε επαφή με κρούσμα ή είσαι ο ίδιος θετικός στην Covid–19.

5 Τρόποι για να απομακρύνεις τον κορονοϊό από το σπίτι σου

  • Αέρισε το σπίτι σου: Άνοιξε παράθυρα και μπαλκονόπορτες για να μπει καθαρός αέρας και φως στο σπίτι. Το ηλιακό φως μπορεί να σκοτώσει αρκετούς μικροοργανισμούς. Εκτός από αυτό, είναι απαραίτητο ο αέρας του δωματίου να εναλλάσσεται, καθώς ο καθένας μας μπορεί να αποτελεί πιθανό κρούσμα.
  • Απορρυπαντικά που πρέπει να χρησιμοποιήσεις: Αν δεν νιώθεις ικανοποιημένος /-η με το φυσικό σαπούνι, μπορείς να χρησιμοποιείς απορρυπαντικά ήπια χλωριούχα ή ακόμα κι εκείνα που απωθούν τα βακτήρια και τους μικροοργανισμούς. Πλέον στην αγορά κυκλοφορούν πολλά προϊόντα για απολύμανση κατά των ιών.
  • Πλύνε ρούχα και σεντόνια: Τα ρούχα και τα σεντόνια μπορείς να τα αερίσεις, βγάζοντάς τα στον ήλιο ή μπορείς να τα πλύνεις στο πλυντήριο σε υψηλή θερμοκρασία κι έπειτα στο στεγνωτήριο. Αν
    δε νιώθεις ασφαλής, μπορείς και να τα σιδερώσεις για να σκοτωθούν όλα τα μικρόβια.
  • Απολύμανε τις μολυσμένες επιφάνειες: Απολύμανε όλες τις επιφάνειες του σπιτιού, όπως επίσης και τις μικροεπιφάνειες (τηλεχειριστήρια, τραπεζάκια, βιβλία, κινητά τηλέφωνα κλπ.). Οι μικροοργανισμοί υπάρχουν σε όλες τις επιφάνειες που χρησιμοποιούμε και οι οποίοι μεταφέρονται
    και με τον αέρα.
  • Απολύμανε πιάτα και μαχαιροπίρουνα: Τα πιάτα, τα ποτήρια και τα μαχαιροπίρουνα βάλ’ τα στο πλυντήριο πιάτων για καλύτερη απολύμανση, αφού πλένονται σε υψηλή θερμοκρασία. Αν δεν έχεις πλυντήριο πιάτων, βράσε νερό στον βραστήρα και ρίξτο πάνω στα σκεύη. Πάρε τον ιό στα σοβαρά και προστατέψου όσο περισσότερο μπορείς!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ