Σούπα μπρόκολο πατάτα: Ένα πιάτο για να ξεπεράσετε το κρυολόγημα


Ο χειμώνας μάς κάνει να θέλουμε να πιούμε ζεστά ροφήματα και να φάμε ζεστά φαγητά! Τα ζητά ο οργανισμός μας, όπως επίσης αναζητά και τρόφιμα με παραπάνω θερμίδες για να αντέξει το σώμα μας το κρύο και τις ιώσεις. Γι’ αυτό το λόγο, δεν υπάρχει κάτι πιο ιδανικό από μία σούπα που θα μας παρέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε. Ένα τέτοιο φαγητό αποτελεί η σούπα από μπρόκολο και πατάτα! Ο συνδυασμός αυτών των δύο λαχανικών είναι πλούσιος σε βιταμίνες, σίδηρο, φυτικές ίνες και πρωτεΐνη. Πρόσθεσέ τα στο διατροφολόγιό σου και θα δεις μεγάλη διαφορά στο ανοσοποιητικό σου σύστημα!

Υλικά συνταγής:

  • 1 μεγάλο κίτρινο κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 πατάτες
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
  • ½ φλιτζάνι ωμά ανάλατα κάσιους
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κιλό μπουκετάκια μπρόκολου (ή 4 φλιτζάνια μικρά μπουκετάκια μπρόκολου στον ατμό)
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • ¾ κουταλάκι του γλυκού άνηθος
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι από λευκό κρασί
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα

Εκτέλεση συνταγής:

1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μπουκιές.
2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, τα κάσιους και τις πατάτες και ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και αφήνουμε να βράσουν. Αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να διαλύονται όταν τις τρυπάμε με ένα πιρούνι.
4. Εν τω μεταξύ, κόβουμε το μπρόκολο σε μικρότερα μπουκετάκια όσο χρειάζεται για μια σούπα. Μπορούμε να ψιλοκόψουμε τα κοτσάνια του μπρόκολου και να τα προσθέσουμε στη σούπα. Τοποθετούμε το μπρόκολο σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση.

5. Καθαρίζουμε και τρίβουμε το καρότο σε μακριές λωρίδες.
6. Όταν μαλακώσουν οι πατάτες, χρησιμοποιούμε μια κουτάλα για να τα μεταφέρουμε όλα στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το θυμάρι, τον άνηθο, το ξύδι από λευκό κρασί, τη μουστάρδα και άλλο ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Κρατάμε το πάνω μέρος σφιχτά και ανακατεύουμε τα πάντα για ένα ή δύο λεπτά μέχρι να γίνουν τελείως κρεμώδη.
7. Ρίχνουμε ξανά την κρεμώδη σούπα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το μπρόκολο και το καρότο. Σιγοβράζουμε για περίπου 5 λεπτά ακόμα μέχρι να ψηθεί το μπρόκολο. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε επιπλέον αλάτι όσο χρειάζεται (προσθέσαμε ¼ κουταλάκι ακόμα).
8. Η σούπα μας είναι έτοιμη! Τη σερβίρουμε ζεστή και με κρουτόν!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ