Σουηδία: Συναγερμός στο πυρηνικό εργοστάσιο Φόρσμαρκ μετά από πτήση ενός «μεγάλου» drone


Ένα μεγάλο drone -σύμφωνα με μαρτυρίες- πέταξε πάνω από το πυρηνικό εργοστάσιο Φόρσμαρκ της Σουηδίας

Η αστυνομία στη Σουηδία ανέπτυξε περιπόλους και ελικόπτερα στο πυρηνικό εργοστάσιο Φόρσμαρκ για την καταδίωξη ενός μεγάλου drone που εθεάθη να πετάει πάνω από τις εγκαταστάσεις αργά χθες το βράδυ, αλλά απέτυχε να πιάσει το μη επανδρωμένο εναέριο αυτό όχημα, ανακοίνωσε σήμερα το Σώμα.

Το περιστατικό σημειώθηκε μια ημέρα μετά την ανάπτυξη από τη Σουηδία τεθωρακισμένων και δεκάδων ένοπλων στρατιωτών στους δρόμους του Βίσμπι, μιας παραθαλάσσιας πόλης στο νησί Γκότλαντ της Βαλτικής, σε μία ασυνήθιστη κίνηση που κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω της αυξημένης «ρωσικής δραστηριότητας» στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις σουηδικές Ένοπλες Δυνάμεις, η ανάπτυξη στρατού αποφασίστηκε αφού τρία ρωσικά αποβατικά σκάφη διέπλευσαν αυτήν την εβδομάδα τη Βαλτική διασχίζοντας τη Μεγάλη Ζώνη της Δανίας, εν μέσω του τεταμένου κλίματος στις σχέσεις της Ρωσίας με το ΝΑΤΟ.

Το Φόρσμαρκ, που είναι η μεγαλύτερη ηλεκτροπαραγωγική μονάδα της Σουηδίας, βρίσκεται στην ακτή της Βαλτικής περίπου 150 χιλιόμετρα βορείως της πρωτεύουσας Στοκχόλμης.

Η αστυνομία αντιλήφθηκε το drone, το οποίος πρώτος είχε εντοπίσει ένας φρουρός ασφαλείας, να κινείται γύρω από το εργοστάσιο προτού εξαφανιστεί προς το νησί Γκράζο.

“Η αστυνομία συνεχίζει τις προσπάθειες εντοπισμού του drone, ακόμη και με τα δικά της drones, αλλά χωρίς επιτυχία”, ανέφερε σχετικά με το περιστατικό η αστυνομία στην ιστοσελίδα της και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις είτε πως αυτό έριξε κάτι ή ότι προσγειώθηκε.

Επίσης η αστυνομία επικαλέστηκε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για πιθανή εμφάνιση drone στο πυρηνικό εργοστάσιο Ringhals στη δυτική ακτή της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ