Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. για το συμβάν με τον Παύλο Πολάκη και το πρόστιμο


«Το πρόστιμο δεν σβήνεται» λέει η ΕΛ.ΑΣ., ενώ έντονη είναι η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας για την «παρέμβαση» του Παύλου Πολάκη στο έργο της Αστυνομίας

Έντονη είναι η αντίδραση της Πειραιώς για το συμβάν, με πρωταγωνιστή τον Παύλο Πολάκη και αστυνομικούς σε ψαροταβέρνα, στο Μοσχάτο. Στο κατάστημα εστίασης όπου βρισκόταν ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο για τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού.

Μετά τον έλεγχο που έγινε, οι Αρχές επέβαλαν πρόστιμο υπάλληλο τους καταστήματος, επειδή δεν φορούσε μάσκα, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Παύλου Πολάκη.

Ο Παύλος Πολάκης ανέφερε χαρακτηριστικά στο Facebook για το περιστατικό:

«Χθες βράδυ πήγα να φάω οικογενειακως στο γνωστό και εξαιρετικής ποιότητας μαγαζί «Ψαρομεζέδες» στο Μοσχατο.

Εκεί έγινα μάρτυρας του εξης απαράδεκτου και ελεεινου περιστατικού:

Το εστιατόριο έχει 5-6 γκαρσόνια ευγενέστατα,τα οποία τηρούσαν κατά γράμμα όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας έναντι του κορωνοϊού. Μας έλεγξαν τα πιστοποιητικά όπως μπήκαμε να καθίσουμε ,όλα τα τραπεζια είχαν αντισηπτικά και το προσωπικό φορούσε διαρκώς τη μάσκα του κατά το σερβίρισμα και την κυκλοφορία τους στους δυο χώρους του εστιατορίου.

Κάποια στιγμή ένα από τα γκαρσόνια ,αδελφός μάλιστα του ιδιοκτήτη ,κατέβασε τη μάσκα του ,όχι στο χώρο των πελατών αλλά πίσω από το γκισέ του ταμείου για να φάει κάτι. Εκείνη τη στιγμή ακριβώς δυο τύποι που ήταν έξω από το μαγαζί μπήκαν μέσα κατευθύνθηκαν προς αυτόν και του είπαν να τους δώσει τα στοιχεία του γιατί «παρεβη τα μέτρα έναντι του κοβιντ» για να του κόψουν πρόστιμο!

Επειδή από εκεί που καθόμουν ειδα τη σκηνή,σηκώθηκα αμεσως και πήγα στους δυο αστυνομικούς ,ο ένας μάλιστα ήταν και υποδιοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μοσχατου και τους είπα πως αυτό που κάνουν είναι ΕΛΕΙΝΟ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ,πως όλο το προσωπικό του μαγαζιού τηρεί μέχρι κεραίας τα μέτρα και να ρωτήσουν τις 7-8 παρέες που ήταν μέσα για επιβεβαίωση και πως το να του κόψουν πρόστιμο είναι απλά επίδειξη αυταρχισμού και τίποτα δεν προσφέρει στην πανδημία!!!

Ο υποδιοικητής του τμήματος μου είπα πως εμποδίζω τον έλεγχο και τον ρώτησα αφού του επανέλαβα πως ειδα τη σκηνή και πως αυτό που κάνουν είναι ΣΤΗΜΕΝΟ,αν έχει εντολή να κόψει πρόστιμα. Η απάντηση του ήταν «ΝΑΙ ΕΧΩ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΚΟΨΩ ΠΡΟΣΤΙΜΑ» !!!!!
Τότε του είπα πως είναι Απαράδεκτοι πως έχει και αυτός προσωπική ευθύνη για αυτήν την παράνοια που κάνουν και πως θα ενημερώσω τη διοικηση της ελληνικης αστυνομίας για αυτό που έκαναν και πως αυτό το πρόστιμο των 300 ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ.

Αυτοί έκοψαν το πρόστιμο,εγώ πήρα τηλέφωνο τη διοικηση της Ελληνικης αστυνομίας τους ενημέρωσα τι ΑΚΡΙΒΩΣ έγινε ,τους είπα πως δεν πρόκειται να το αφήσω να περάσει έτσι,γιατί είναι ΑΔΙΚΟ και ΣΤΗΜΕΝΟ και μάλιστα με στυλ αυταρχισμού άλλων εποχών και μου είπαν πως θα το δουν !

Περιμενω μέχρι τώρα να με ενημερώσουν αν έκαναν κάτι και εν τω μεταξύ βλέπω σε κάτι περιθωριακά σάιτ μια εκδοχή αυτών που έγιναν η οποία δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και για την οποία εκδοχή αν δεν την κατεβάσουν τώρα θα φάνε μήνυση(φωτο 2) όπως και κάθε άλλος που θα αναπαράγει αυτά τα τρισάθλια ΨΕΜΜΑΤΑ .

ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ:

1) τα πράγματα έγιναν ΑΚΡΙΒΩΣ όπως τα λέω. Μπορεί να τα επιβεβαιώσουν οι παρόντες ,ένας μάλιστα εκ των οποίων είναι δημοσιογράφος του σάιτ Zougla.gr όπως μου είπε ο ιδιος και ο οποιος άκουσε όλη τη συζήτηση με τουςΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥΣ αστυνομικούς!!
2) ΣΒΗΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ!! Είναι παράνομο,εκδικητικό και καμία σχέση δεν έχει με την πανδημία!
3) Θεοδωρικακο μάζεψε αυτούς που ξαμολυσες ,ζηλεύοντας τη δόξες του γέρο-Μητσοτακη που ειχε πει το αμίμητο «η αστυνομία είναι το κράτος»!!!! …και μετά ΕΠΕΣΕ ΜΕ ΚΡΟΤΟ!».

Έντονη αντίδραση της ΝΔ για την παρέμβαση Πολάκη

«Μετά τις επιθέσεις στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, χθες ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας της κυβέρνησης Τσίπρα, κ. Πολάκης, απείλησε αστυνομικούς που έκαναν τη δουλειά τους πραγματοποιώντας έλεγχο για την τήρηση μέτρων κατά του covid σε εστιατόριο στο Μοσχάτο. Ο κ. Πολάκης απείλησε, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, με δυσμενή μετάθεση αν δεν έσβηναν πρόστιμο για παράβαση που εντόπισαν. Τους απείλησε δηλαδή επειδή εφάρμοζαν τον νόμο» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Επίσης, τονίζει ότι «το alter ego του κ. Τσίπρα για μια ακόμη φορά αποδεικνύει στην πράξη πώς αντιλαμβάνεται την ισονομία, την έννομη τάξη και το κράτος δικαίου με την πλήρη ανοχή και κάλυψη του προέδρου του».

«Επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι με τα αντιεμβολιαστικά κηρύγματα, το “αναλαμβάνω το ρίσκο” και την αντίδραση στην τήρηση των μέτρων, το “βάζουμε πλάτη” του ΣΥΡΙΖΑ στον πόλεμο κατά της πανδημίας, μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί» καταλήγει η ΝΔ.

«Το πρόστιμο δεν σβήνεται» λέει η ΕΛ.ΑΣ.

Η αστυνομία από τη μεριά της ξεκαθάρισε πως η απόφαση είναι ειλημμένη και το πρόστιμο δεν σβήνεται. «Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι το πρόστιμο το οποίο επιβλήθηκε σε σερβιτόρο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, χθες το βράδυ στο Μοσχάτο Αττικής, κατά τη διάρκεια ελέγχων για την πρόληψη εξάπλωσης του κορονοϊού, προφανώς ισχύει κανονικά», αναφέρεται, συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αντε ρε κουκουναρες που βγηκατε να μιλησετε,βοθρολυματα.Ποιος μιλαει ρε,η καφριλα της ΟΝΝΕΔ,οι γκαου μπιου της ΔΑΠ.Λες και δεν ξερουμε τι γινεται.Βγηκε ο υποδιοικητης περιπολια.Να μαλακες.Η δεν υπαρχουν κωλομπατσοι στην αστυνομια;Να ξεχασουμε,τις προτροπες στον αχρηστο του μπατσου ,εξω απο τη Θεσσαλονικη;Του γαμιολη που δεν εδινε αδεια να δει ο αστυνομικος τον κολλητο του συναδελφο πριν πεθανει;Αντι να βγειτε να καθαρισετε την αστυνομια απο κοπριτες του συστηματος,μπας και ο φασισμος σας γινει πιο Ευρωπαικος,μαλακιζεστε.Αλλα πο’υ μυαλο.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ