Πεκίνο Όμικρον: Πρώτο κρούσμα στην κοινότητα πριν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες


Το Πεκίνο ανέφερε την πρώτη τοπική μόλυνση με Όμικρον, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης, λίγες μόλις εβδομάδες πριν από την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Το άτομο που νοσεί ζει και εργάζεται στη βορειοδυτική συνοικία Haidian της πόλης και δεν είχε ιστορικό ταξιδιού εκτός Πεκίνου τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Το άτομο παρουσίασε συμπτώματα την Πέμπτη και εξετάστηκε την Παρασκευή για COVID-19, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι σε συνέντευξη Τύπου το Σάββατο κατά την οποία επιβεβαίωσαν τη μόλυνση.

Πώς θα επηρεάσει αυτό την πολιτική μηδενικής Covid;

Η νόσηση ατόμου από την κοινότητα με την παραλλαγή Όμικρον εμφανίζεται λιγότερο από τρεις εβδομάδες πριν από την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στις 4 Φεβρουαρίου και περίπου δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη των εορτασμών της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς στην Κίνα. Μέχρι στιγμής, πολλές πόλεις στην Κίνα έχουν αναφέρει λοιμώξεις από Όμικρον, όπως για παράδειγμα:

  • Σαγκάη
  • δυτική πόλη Xi’an
  • πόλεις στη νότια επαρχία Guangdong όπως το Zhuhai και το Zhongshan
  • πόλη Tianjin, η οποία απέχει 30 λεπτά από το Πεκίνο

A worker sets up an installation featuring Bing Dwen Dwen, the Beijing 2022 Winter Olympic Mascot and Shuey Rhon Rhon, the 2022 Beijing Winter Paralympic Games Mascot, in Beijing, China January 11, 2022. REUTERS/Tingshu Wang

Αξιωματούχοι σε όλη τη χώρα προέτρεψαν τους κατοίκους να παραμείνουν στις πόλεις τους για το νέο έτος, αντί να ταξιδέψουν πίσω στις πόλεις τους για τους επερχόμενους εορτασμούς. Η Κίνα έχει υιοθετήσει μια αυστηρή πολιτική “μηδενικής Covid”, με τις αρχές να κλειδώνουν κατοικίες, ακόμη και ολόκληρες πόλεις όπως η Xi’an, όταν ανακαλύφθηκε τοπικό ξέσπασμα σε μια προσπάθεια να εξαλειφθεί η μετάδοση στην κοινότητα.

Το συγκρότημα κατοικίας και ο χώρος εργασίας του ασθενούς στο Πεκίνο έχουν αποκλειστεί και οι αρχές πραγματοποιούν μαζικές δοκιμές σε άτομα που συνδέονται με οποιαδήποτε τοποθεσία για τον κοροναϊό. Περίπου 2.430 άνθρωποι είχαν κάνει τεστ από το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με την κρατική εφημερίδα The Global Times. Η Κίνα ανέφερε 119 νέα κρούσματα κορωνοϊού το Σάββατο, εκ των οποίων τα 65 ήταν εγχώρια κρούσματα. Υπενθυμίζεται τέλος πως η χώρα έχει αναφέρει 104.864 μολύνσεις από την αρχή της πανδημίας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ