Βούρτσισμα μαλλιών: Επιλέξτε την ιδανική βούρτσα για τα μαλλιά σας


Το βούρτσισμα των μαλλιών σας είναι σαν να πλένετε το πρόσωπό σας. Είναι κάτι που κάνετε καθημερινά, αλλά πιθανότατα δεν δίνετε τόση προσοχή ενώ το κάνετε. Σε τελική ανάλυση, όσον αφορά τα μαλλιά, είναι τα φανταχτερά προϊόντα και οι νέες κομψές συμβουλές styling για τις οποίες όλοι μιλούν πάντα, όχι κάτι τόσο βαρετό όσο το βούρτσισμα. Αλλά εδώ είναι το θέμα: Το βούρτσισμα, πιο συγκεκριμένα, το ακατάλληλο βούρτσισμα, μπορεί να είναι μια τεράστια αιτία καταστροφής των μαλλιών.

Τα καλά νέα; Είναι εύκολο να αποφευχθεί, αρκεί να κατακτήσετε τη σωστή τεχνική. Είναι πολύ απλό: το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αρχίσετε να βουρτσίζετε στα άκρα και σταδιακά να ανεβείτε. Όταν βουρτσίζετε με τον τρόπο που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι (ξεκινώντας από τις ρίζες και προχωρώντας προς τα κάτω), καταλήγετε απλώς να σπρώχνετε τυχόν μπερδέματα μέχρι τις άκρες, που είναι το πιο εύθραυστο μέρος των μαλλιών σας στην αρχή και μπορεί να οδηγήσει σε έναν μεγάλο κόμπο στο κάτω μέρος. Το άλλο πολύ σημαντικό μέρος του παζλ; Η επιλογή της σωστής βούρτσα μαλλιών για τον τύπο και την υφή των μαλλιών σας.

Λεπτά μαλλιά

Οι λεπτές τρίχες έχουν μικρότερη διάμετρο από τις χοντρές τρίχες, καθιστώντας τις λεπτές τρίχες πιο επιρρεπείς τόσο στο σπάσιμο όσο και στο μπέρδεμα. Εν ολίγοις, απαιτεί λίγο επιπλέον φροντίδα από οποιονδήποτε άλλο τύπο ή υφή μαλλιών και είναι εξαιρετικά σημαντικό να επιλέξετε μια βούρτσα που θα είναι πολύ απαλή στα μαλλιά. Αυτό είναι ιδιαίτερα επιβεβλημένο όταν βουρτσίζετε τα βρεγμένα μαλλιά. Όταν τα μαλλιά σας είναι βρεγμένα, μπορούν εύκολα να τεντωθούν πέρα ​​από το φυσικό σημείο ελαστικότητάς τους και να τεντωθούν. Το να το βουρτσίζετε υγρό, ειδικά αν εργάζεστε σκληρά για να το ξεμπερδέψετε, είναι όταν μπορείτε να καταλήξετε με το μεγαλύτερο σπάσιμο. Οι στρογγυλεμένες νάιλον τρίχες είναι πιο απαλές στα μαλλιά και λειτουργεί εξίσου καλά στο ξέπλυμα όσο και στην λείανση των νημάτων ενώ στεγνώνετε με πιστολάκι.

Πυκνά μαλλιά

Τα πιο πυκνά μαλλιά απαιτούν μεγαλύτερη βούρτσα, ειδικά όταν πρόκειται για μια στρογγυλή βούρτσα που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε όταν στεγνώνετε με πιστολάκι. Όταν τα μαλλιά είναι πυκνά και πυκνά, είναι πολύ σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι έχετε μια ισορροπημένη αναλογία μαλλιών προς βούρτσισμα. Αν η βούρτσα είναι πολύ μικρή, ουσιαστικά θα φαγωθεί από τις τρίχες. Τα αρνητικά ιόντα στις τρίχες σφραγίζουν την επιδερμίδα και μειώνουν το φριζάρισμα, πάντα ένα πλεονέκτημα όταν μιλάτε για πιο πυκνά, τραχύτερα μαλλιά και έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι διατίθεται σε διάφορα μεγέθη. Όσον αφορά την επιλογή ενός μεγέθους, όσοι έχουν πιο κοντά μαλλιά θα πρέπει να αναζητούν διάμετρο περίπου 2,5 εκατ, μεσαία μήκη διαμέτρου 3,5 εκατ. και μακριά μαλλιά περίπου 5 εκατοστών.

Κυματιστά/Σγουρά μαλλιά

Εάν έχετε τα μαλλιά σας κυματιστά ή σγουρά, στην πραγματικότητα δεν πρέπει να τα βουρτσίζετε καθόλου,. Αντίθετα, εφαρμόστε ένα ενυδατικό προϊόν styling σε βρεγμένα μαλλιά και στη συνέχεια δώστε στυλ με τα δάχτυλά σας καθώς στεγνώνετε. Ωστόσο, εάν θέλετε να εξομαλύνετε την υφή σας, σκεφτείτε ένα πινέλο με τρίχες κάπρου. Τα σγουρά μαλλιά είναι έμφυτα πιο ξηρά και οι τρίχες αγριόχοιρου είναι εξαιρετικές για τη διανομή των φυσικών ελαίων στα μαλλιά. Οι τρίχες κάπρου, γενικά, είναι ιδανικές για να προσθέτουν λάμψη και βερνίκι στα μαλλιά. Και αν θέλετε να στεγνώσετε λεία τα μαλλιά σας με πιστολάκι, θα θέλετε να επιλέξετε μια στρογγυλή βούρτσα που θα σας βοηθήσει να πιάσετε τα μαλλιά και να τα κρατήσετε όπως λειάνετε κάθε τμήμα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ