Τι σχέση έχει ένα ακατάστατο γραφείο με την προσωπικότητά σου;


Τι σχέση έχει ένα ακατάστατο γραφείο με την προσωπικότητά σου; Τώρα, θα σκέφτεσαι κατά πόσο ακατάστατο ή οργανωμένο είναι το γραφείο σου, αλλά δεν θα πρέπει και θα εξηγήσουμε παρακάτω γιατί.
Σε αυτό τον μικρό κόσμο που ζούμε, υπάρχουν μόνο δύο είδη ανθρώπων. Είναι αυτοί που έχουν έναν οργανωμένο χώρο εργασίας και ξέρουν πού βρίσκεται το κάθε πράγμα, κι απ’ την άλλη πλευρά είναι αυτοί που στο γραφείο τους μπορεί να έχουν το μεσημεριανό, τον καφέ από το πρωί κι ένα σωρό χαρτιά, που ούτε οι ίδιοι ξέρουν τι είναι.

Μια νέα έρευνα, όμως, έρχεται να «αποδείξει» ότι το πόσο ακατάστατο είναι ένα γραφείο συνδέεται άμεσα και με την προσωπικότητά μας.

Ειδικότερα, στην έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Personality and Individual Differences ζήτησαν από 160 άτομα να επιλέξουν τυχαία να κάτσουν σε διαφορετικά γραφεία, μεταξύ των οποίων ήταν ένα γραφείο απόλυτα οργανωμένο, ένα γραφείο «κάπως» ακατάστατο κι ένα που ήταν ένα σκέτο χάος.

Πώς θα συγκεντρωθείς όταν η προσοχή σου αποσπάται εύκολα

Στη συνέχεια, είπαν στον καθένα κάποια βασικά γνωρίσματα για την προσωπικότητά τους, με βάση το γραφείο στο οποίο επέλεξαν να καθίσουν.

Το άτομο που επέλεξε να κάτσει στο πιο οργανωμένο γραφείο, θεώρησαν ότι είναι και το πιο ευσυνείδητο, το πιο εργατικό και το πιο προσεκτικό. Σε αντίθεση, αυτός που επέλεξε να κάτσει στο πιο ακατάστατο, θεώρησαν ότι ήταν ο πιο αγχώδης και ο περισσότερο απρόσεκτος.

Η έρευνα στήριξε τη συγκεκριμένη θέση, στο γεγονός ότι οι άνθρωποι τείνουν να αντιμετωπίζουν κάποιον απ’ τον τρόπο που αυτός φαίνεται. Για παράδειγμα, εάν κάποιος κάθεται σε ένα γραφείο με χαρτιά μέχρι πάνω και σκουπίδια από εδώ κι από εκεί, θα θεωρήσεις ότι αυτός ο άνθρωπος είναι ο πιο οργανωτικός που υπάρχει ή ότι μάλλον δεν ξέρει τι του γίνεται;

Απ’ την άλλη πλευρά, εμείς, θα πρέπει να διαφωνήσουμε με αυτή την έρευνα, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που η εικόνα παραπλανά την πραγματικότητα. Μπορεί κάποιος να δουλεύει σε ένα ακατάστατο γραφείο, απλά και μόνο επειδή είναι πολύ συγκεντρωμένος σ’ αυτό που κάνει εκείνη τη στιγμή. Σωστά;

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ