Διεθνής Αμνηστία Ιταλία: Προτρέπει την κυβέρνηση να αποφύγει τις διακρίσεις


Η Διεθνής Αμνηστία προέτρεψε την Ιταλία να αλλάξει σκληρούς περιορισμούς κατά της COVID-19 για να αποφύγει τις διακρίσεις σε βάρος των μη εμβολιασμένων ατόμων. Σε πρόσφατο διάταγμα, η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι κατέστησε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για όλους άνω των 50 ετών και για τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς και μιας σειράς άλλων υπηρεσιών, μια από τις ελάχιστες χώρες που έλαβαν παρόμοια μέτρα, σε μια προσπάθεια να μειώσει την πίεση στην ιταλική υγεία υπηρεσίες και μείωση των θανάτων.

Τι ζητά η Διεθνής Αμνηστία;

Η Διεθνής Αμνηστία ζήτησε την παροχή εναλλακτικών μέτρων, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μασκών και τεστ για την COVID-19, ώστε να επιτραπεί στον μη εμβολιασμένο πληθυσμό να συνεχίσει να πηγαίνει στη δουλειά και να χρησιμοποιεί τα μέσα μαζικής μεταφοράς “χωρίς διακρίσεις”, ανέφερε η ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε δήλωση που εξέδωσε αργά το Σάββατο. Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, που θα διαρκέσουν έως τις 15 Ιουνίου, η χρήση μάσκας και το αρνητικό τεστ COVID-19 δεν αρκεί για την πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς ή, για άτομα άνω των 50 ετών, στους χώρους εργασίας τους.

Η Διεθνής Αμνηστία Ιταλίας, το τοπικό τμήμα της ομάδας ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είπε ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα μπορούσε να δικαιολογηθεί, αλλά θα έπρεπε να περιοριστεί χρονικά και αναλογικός με έναν νόμιμο στόχο προστασίας της δημόσιας υγείας. “Η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει να διασφαλίζει ότι ολόκληρος ο πληθυσμός μπορεί να απολαμβάνει τα θεμελιώδη δικαιώματά του, όπως το δικαίωμα στην εκπαίδευση, την εργασία και την ιατρική περίθαλψη, ιδίως όσον αφορά τους ασθενείς που δεν είναι COVID και χρειάζονται επείγουσα χειρουργική επέμβαση”, ανέφερε.

Την ίδια στιγμή, πολλοί πολίτες στη Ρώμη και σε άλλες πόλεις της Ιταλίας διαδηλώνουν ενάντια στο Green Pass που έχει θεσπίσει η ιταλική κυβέρνηση. Ενώ οι εμβολιασμένοι αποτελούν την πλειοψηφία στη χώρα, εντούτοις οι διακρίσεις που επιφέρει αυτό το Πάσο Υγείας δεν έχουν πείσει τον κόσμο, που διαμαρτύρεται για την επιβολή περιορισμών στους ανεμβολίαστους.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ