Τέξας: Δύο συλλήψεις εφήβων στη Βρετανία για την ομηρία σε εβραϊκή συναγωγή


Στη σύλληψη δυο εφήβων προχώρησε η βρετανική αστυνομία, καθώς συνεχίζονται οι έρευνες για την ομηρία τεσσάρων ανθρώπων σε εβραϊκή συναγωγή στο Τέξας

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της βρετανικής αστυνομίας συνέλαβε χθες, Κυριακή (17/1) δύο νεαρούς σε σχέση με την υπόθεση της ομηρίας που έλαβε χώρα το σαββατοκύριακο σε συναγωγή στην πόλη Κόλεϊβιλ, στην πολιτεία Τέξας των ΗΠΑ.

Ο δράστης που εξουδετερώθηκε στη συνέχεια από τις Αρχές όπως έγινε γνωστό, ήταν Βρετανός υπήκοος. Ο Mαλίκ Φαισάλ Ακράμ, 44 ετών έπεσε νεκρός από πυρά της αστυνομίας, μετά από συμπλοκή. Σύμφωνα με πηγές της αμερικανικής αστυνομίας, είχε φθάσει στη χώρα μέσω του διεθνούς αεροδρομίου JFK της Νέας Υόρκης πριν από δύο εβδομάδες.

«Δύο νεαροί συνελήφθησαν στο νότιο Μάντσεστερ. Παραμένουν υπό κράτηση για να ανακριθούν», ανέφερε η αστυνομία του ευρύτερου Μάντσεστερ σε ανακοίνωση Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.

Οι τέσσερις όμηροι απελευθερώθηκαν σώοι και αβλαβείς το βράδυ του Σαββάτου. Κατά τη διάρκεια της τεταμένης δεκάωρης διαπραγμάτευσης, ο δράστης απαίτησε να αφεθεί ελεύθερη η νευροεπιστήμονας Αάφια Σιντίκι, γεννημένη στο Πακιστάν, που εκτίει ποινή κάθειρξης 86 ετών στην περιοχή Ντάλας-Φορτ Γουόρθ.

Καταδικάστηκε το 2010 επειδή άνοιξε πυρ εναντίον στρατιωτών και πρακτόρων του FBI. Ο ύποπτος υποστήριζε ότι είναι αδελφός της Αάφια Σιντίκι, κάτι που διέψευσε μια συνήγορός της μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «τρομοκρατική ενέργεια» την ομηρία του ραβίνου και τριών πιστών στη συναγωγή Μπεθ Ίσραελ. Ωστόσο ο αδελφός του δράστη, ο Γκουλμπάρ, ανέφερε μέσω Facebook ότι ο Μαλίκ Φάισαλ Ακράμ, από το Μπλάκμπερν της βόρειας Αγγλίας, ήταν ψυχικά ασθενής.

«Θα θέλαμε να πούμε ότι ως οικογένεια δεν εγκρίνουμε τις πράξεις του και θα επιθυμούσαμε ειλικρινά, με όλη μας την καρδιά, να ζητήσουμε συγγνώμη από όλα τα θύματα», πρόσθεσε. Οι συναγωγές στη Νέα Υόρκη και σε άλλες περιοχές των ΗΠΑ ενίσχυσαν προληπτικά τα μέτρα ασφαλείας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ