Blue Monday 2022: Η πιο μελαγχολική ημέρα ολόκληρου του χρόνου


Ο ζοφερός καιρός και η μελαγχολία κάθε Δευτέρας έχουν φέρει τον όρο “Blue Monday” στα trends κάθε χρονιάς. “Μπλε Δευτέρα” λοιπόν ονομάζεται η τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου και έχει επινοηθεί ως η πιο καταθλιπτική μέρα του χρόνου. Αν αναρωτιέστε για την ιστορία πίσω από τη Blue Monday, είναι αρκετά απλή. Το 2005, το Sky Travel χρησιμοποίησε μια εξίσωση για να προσπαθήσει να υπολογίσει ποια ήταν η πιο θλιβερή μέρα του χρόνου χρησιμοποιώντας στοιχεία όπως ο καιρός, τα επίπεδα χρέους, ο χρόνος από τα Χριστούγεννα, ακόμη και την εποχική συναισθηματική διαταραχή.

Η ημερομηνία που υποτίθεται ότι παρήγαγε ήταν η τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου, που φέτος πέφτει στις 17 Ιανουαρίου. Αλλά παρόλο που ήταν ένας όρος που δημιουργήθηκε για ένα δελτίο τύπου, οι ψυχολόγοι λένε ότι υπάρχει κάτι σε αυτό. Γιατί γίνεται τάση κάθε χρόνο; Ο Ιανουάριος μπορεί να είναι μια καταθλιπτική περίοδος για πολλούς με αιχμές στα ποσοστά διαζυγίων και άτομα που εγκαταλείπουν τις δουλειές τους. Ωστόσο, πολλοί χρησιμοποιούν τη Blue Monday στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως έναν τρόπο να ρίξουν φως στην ψυχική υγεία και ευεξία.

Τι μπορώ να κάνω αν νιώθω πεσμένος και σήμερα;

Υπάρχουν μερικά απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να σας βοηθήσουν στις δύσκολες μέρες, αλλά αν αντιμετωπίζετε πραγματικά προβλήματα με την ψυχική σας υγεία, θα πρέπει να αναζητήσετε ιατρική συμβουλή. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να ξεπεράσετε τη Blue Monday.

  • Ασκηθείτε: Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα δραστικό, αλλά ακόμη και να κάνετε μια βόλτα μπορεί να είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να καθαρίσετε το μυαλό σας.
  • Βγείτε έξω: Είναι σημαντικό να λαμβάνετε αρκετό ηλιακό φως ακόμα και αυτές τις σύντομες χειμωνιάτικες μέρες, οπότε αν μπορείτε να βγείτε έξω το πρωί ή κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού σας διαλείμματος, μπορεί να κάνει πραγματική διαφορά. Είτε πρόκειται να βγείτε για να παίξετε με τον σκύλο είτε να περιβάλλετε τον εαυτό σας με τη φύση, μπορεί να δημιουργήσει μια πιο θετική νοοτροπία.

  • Μιλήστε με φίλους και οικογένεια: Μια μικρή συνομιλία που μπορεί πραγματικά να αλλάξει τη μέρα κάποιου, είτε είναι να γελάσετε είτε να βρείτε παρηγοριά σε έναν φίλο, να μιλήσετε με άλλα άτομα μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το αίσθημα δυσφορίας. Πηγαίνετε λοιπόν για καφέ με ένα φιλαράκι ή τηλεφωνήστε σε κάποιον συγγενή, μια μικρή χειρονομία μπορεί να σας πάει πολύ.
  • Κάντε σχέδια: Ανυπομονώντας για κάτι μπορεί να δημιουργηθεί η καλή διάθεση, ακόμα και ο προγραμματισμός μιας μικρής δραστηριότητας το Σαββατοκύριακο μπορεί να σας βοηθήσει να ενθουσιαστείτε.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ