Θεοδωρίδου: Που οφείλεται η ηπιότερη λοίμωξη των παιδιών


Κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης (17/01) για το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιαστικής Κάλυψης κατά της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, η Μαρία Θεοδωρίδου ανέφερε ότι συμπληρώνεται ένας χρόνος από την έναρξη του εμβολιασμού στη χώρα μας με προτεραιοποίηση των εμβολιασμών των ευπαθών ομάδων. Η έναρξη της επιδημίας και οι εμβολιασμοί είναι σήμερα αίτια ανασκοπήσεων των πεπραγμένων, συμπλήρωσε η καθηγήτρια: Είναι σαφές ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά για την πρόληψη της νοσηλείας, των θανάτων και της σοβαρής νόσησης, διευκρίνισε. Ωστόσο, η εμφάνιση της Όμικρον επεσήμανε ότι δεν μπορεί να αποφευχθεί η νόσηση. Την ίδια ώρα, όπως είπε, οι ανεμβολίαστοι έχουν 20πλασια πιθανότητα να καταλήξουν από κορωνοϊό και 10 πλασια πιθανότητα να νοσήσουν.

Αναφορικά με τα παιδιά, η καθηγήτρια ανέφερε ότι η μετάλλαξη όμικρον αύξησε τις εισαγωγές παιδιών στο νοσοκομείο. Ωστόσο, όπως είπε, οι γονείς θα πρέπει να καταλάβουν ότι η εισαγωγή γίνεται κυρίως για προληπτικούς λόγους.

Που οφείλεται η ηπιότερη λοίμωξη των παιδιών

Πρόσφατη μελέτη από το Ηνωμένο Βασίλειο, αναφέρει ότι η χυμική ανοσία των παιδιών 3 έως 11 ετών έναντι των μεταλλάξεων ήταν παρόμοια με των ενηλίκών, ενώ η κυτταρική ανοσία ήταν διπλάσια σε σχέση με αυτήν των ενηλίκων. Περιορισμός της λοίμωξης στο ανώτερο αναπνευστικό. Ισχυρούς ανοποιητικούς μηχανισμούς που πιθανώς ερμηνεύει την ηπιότερη λοίμωξη.

Τα στοιχεία από εγκύους που νόσησαν

Νέα μελέτη γυναικών που νόσησαν στο τέλος της κύησης, υποδηλώνει ότι υπάρχει αύξηση της περιγεννητικής θνησιμότητας και προωρότητας της γέννησης.

Πότε θα έρθει το τέλος της πανδημίας

Οι ειδικοί συμφωνούν στην αδυναμία προβλέψεων και επισημαίνουν την ανάγκη τήρησης των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ