Washington Post: Εκφράζει τη λύπη της για την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ


Washington Post: Η WaPo εκφράζει τη λύπη της για την απόφαση του SCOTUS να μπλοκάρει την εντολή εμβολίου Μπάιντεν, αντ’ αυτής υποστηρίζει επιχειρηματικές και κρατικές εντολές Η φιλελεύθερη εφημερίδα κάλεσε επίσης το Κογκρέσο να εγκρίνει ομοσπονδιακές εντολές εμβολίων Στις ειδήσεις των μέσων ενημέρωσης σήμερα, μια εφημερίδα της Γιούτα καλεί την Εθνική Φρουρά να αποτρέψει τους ανεμβολίαστους να πάνε οπουδήποτε, οι νομοθέτες καλούν το NBC να καλύψει τις διαμαρτυρίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στην Κίνα και το CNN ανησυχεί για τη μεταχείριση του Μπάιντεν στον Τύπο. Η συντακτική επιτροπή της Washington Post κατέστησε σαφές την Κυριακή ότι δεν ήταν σύμφωνη με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου την περασμένη εβδομάδα να μπλοκάρει την εντολή εμβολιασμού του προέδρου Μπάιντεν για επιχειρήσεις με περισσότερους από 100 υπαλλήλους.

Σε ένα άρθρο της Κυριακής, η φιλελεύθερη εφημερίδα θρηνούσε ότι λιγότεροι άνθρωποι θα αντιμετωπίσουν εντολές εμβολιασμού μετά την απόφαση και κάλεσε τις πολιτείες και τις επιχειρήσεις να εφαρμόσουν τις δικές τους εντολές για να αναπληρώσουν την έλλειψη ομοσπονδιακής. Επίσης, κάλεσε το Κογκρέσο να εγκρίνει ομοσπονδιακές εντολές εμβολίων. «Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ότι η εντολή του Προέδρου Μπάιντεν για το εμβόλιο ήταν υπέρβαση, πέρα ​​από τις εξουσίες που δίνονται στη Διοίκηση Επαγγελματικής Ασφάλειας και Υγείας από το Κογκρέσο, θα πρέπει να αποτελέσει ώθηση για άλλους που έχουν την εξουσία να προωθήσουν τις εντολές εμβολίων», έγραψε το συμβούλιο.

“Το Κογκρέσο θα πρέπει να εγκρίνει ρητά τις ομοσπονδιακές εντολές εμβολίων. Είναι πλέον σαφές, από την εμπειρία ενός έτους ότι τα εμβόλια αποτρέπουν σοβαρές ασθένειες και επιβάλλει να εργαστούν για να εμβολιαστούν περισσότεροι άνθρωποι”, πρόσθεσε.

Το ανώτατο δικαστήριο του έθνους εξόργισε τους φιλελεύθερους σε όλη τη χώρα με την απόφασή του την περασμένη Πέμπτη να μπλοκάρει την εντολή, κρίνοντας ότι ο κορωνοϊός δεν αποτελεί επαγγελματικό κίνδυνο, αλλά μάλλον «καθολικό κίνδυνο».

Ωστόσο, άφησε σε ισχύ την εντολή για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας σε εγκαταστάσεις που λαμβάνουν χρηματοδότηση από τη Medicare και τη Medicaid.

“Το ερώτημα που ακολουθεί είναι πώς να αντιμετωπίσουμε μια μανιασμένη πανδημία εντός των νομικών ορίων του δικαστηρίου. Δυστυχώς, η απόφαση θα σημαίνει ότι λιγότεροι άνθρωποι θα αντιμετωπίσουν εντολές εμβολιασμού”, έγραψε το συμβούλιο.

«Το δικαστήριο δεν λαμβάνει υπόψη τη βιολογία, αλλά η βιολογία δεν λαμβάνει επίσης υπόψη το δικαστήριο – ο ιός θα μολύνει κάθε άτομο που μπορεί, είτε στον χώρο εργασίας είτε στο σπίτι». Επικαλούμενο την United Airlines, το διοικητικό συμβούλιο υποστήριξε ότι οι αποφάσεις των εταιρειών να απαιτήσουν από τους υπαλλήλους τους να εμβολιαστούν ήταν επιτυχείς και οδήγησαν σε λιγότερες νοσηλείες και θανάτους που σχετίζονται με την COVID.

Κάλεσε και άλλες εταιρείες να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους. Κάλεσε επίσης τα κράτη, τα οποία υποστήριξε ότι είχαν «εκτεταμένη εξουσία για τη δημόσια υγεία», να υποστηρίξουν τις εντολές και ζήτησε την εφαρμογή της απαίτησης εμβολίου για την επιβίβαση σε όλες τις πτήσεις εσωτερικού.

«Η ομοσπονδιακή εντολή του κ. Μπάιντεν ώθησε πολλές εταιρείες να αρχίσουν να συμμορφώνονται, οπότε η προσπάθεια άξιζε τον κόπο», έγραψε το διοικητικό συμβούλιο.

“Τίποτα δεν θα τον εμπόδιζε από το να χρησιμοποιήσει τον άμβωνα του νταή – όπως το έκανε – για να υποστηρίξει τον εμβολιασμό ως το πιο σημαντικό εργαλείο κατά του ιού.”

“Τα εμβόλια είναι ασφαλή, αποτελεσματικά, δωρεάν και άφθονα· αυτή είναι μια ευλογία που πολλές άλλες χώρες μπορούν μόνο να ονειρεύονται.

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου δεν πρέπει να εμποδίζει τη συνεχή ώθηση από όσους μπορούν να εμβολιαστούν και να σώσουν ζωές”, πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ