Δίκη «ψευτογιατρού»: Προς ολοκλήρωση οι καταθέσεις θυμάτων – Πως θα συνεχιστεί η διαδικασία


Στο τέλος του κύκλου των μαρτύρων που υπήρξαν θύματα ή είναι συγγενείς θυμάτων του «ψευτογιατρού» φτάνει το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η υπόθεση του 48χρονου δήθεν γιατρού που κατηγορείται για 12 θανάτους ασθενών του και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας

Πλέον αναμένεται να ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των τελευταίων στη λίστα μαρτύρων που έπεσαν θύματα είτε οι ίδιοι είτε συγγενείς τους, ενώ θα ακολουθήσουν οι καταθέσεις πραγματογνωμόνων. Το δικαστήριο έχει βάλει στο «φουλ» τις μηχανές ορίζοντας έξι συνεδριάσεις μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Μέχρι σήμερα, όλοι οι μάρτυρες περιγράφουν έναν «απατεώνα με ευρύ φάσμα δράσης» και ιδιαίτερη πειθώ μέσω της οποίας παραπλανούσε ευκολότερα τα θύματά του. Βασικό του «όπλο» στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν η εκμετάλλευση της πίστης των θυμάτων του, τα οποία ακολουθούσαν τις οδηγίες του για ίαση μέσω παντζαριών, σκόρδου, βουβαλίσιου κρέατος και ελαίων από το Βατικανό.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση είχε συγκλονίσει ακροατήριο και δικαστές η κατάθεση θύματος του «ψευτογιατρού» και τριών συνεργατών του που τον χειρούργησαν καθιστώντας τον ανάπηρο σε ποσοστό 85%. Η κατάθεση του συγκεκριμένου μάρτυρα διήρκησε περισσότερες από τέσσερις ώρες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Με γαϊδουράγκαθα, χόρτα κι ένα σιδερένιο εξάρτημα επιχείρησε να γιατρέψει ο Dr Kontos τον μάρτυρα που είχε τραυματιστεί από πτώση με αλεξίπτωτο. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε, περπατούσε κανονικά αλλά είχε κάποια κινητικά προβλήματα, πριν τη γνωριμία του με τον ψευτογιατρό το 2018, όταν του συστήθηκε ως διακεκριμένος ορθοπεδικός-χειρούργος, διεθνούς φήμης που χειρουργούσε κυρίως σε Γαλλία και Ελβετία.

«Το 2018 Μάρτιο άρχισε η επαφή με τον κατηγορούμενο. Του έδειξα ακτινογραφία και μου είπε «όλα γίνονται, θα σε κάνω να παίξεις και μπάλα». Μου είπε ότι η θεραπεία θα γίνει με βλαστοκύτταρα, θα αποκατασταθεί η βλάβη με χειρουργείο. Μου έστειλε email με οδηγίες, έτρωγα για έξι μήνες και έτρωγα γαϊδουράγκαθο, χόρτα καθημερινά και έπαιρνα 12 χάπια» περιέγραψε ο μάρτυρας και συμπλήρωσε ότι τον διαβεβαίωσαν πως θα του τοποθετήσουν μόσχευμα και θα περπατήσει ξανά.

Όπως εξήγησε ο μάρτυρας, πριν την επέμβαση τον επισκέφθηκε στο δωμάτιο του ένας πρώην υπουργός, γιατρός στο επάγγελμα και κατηγορούμενος στην υπόθεση, ο οποίος συμμετείχε στο χειρουργείο του μαζί με ένα ακόμα γιατρό. «Ο πρώην υπουργός μου είπε θα κάνω μία πολύωρη επέμβαση και πως δουλειά του είναι να ανοίξει το θώρακα για να φτάσει ο άλλος γιατρός πίσω» είπε ο μάρτυρας και συμπλήρωσε ότι ο «ψευτογιατρός» ζήτησε 50.000 ευρώ, αλλά εκείνος έδωσε 20.000 ευρώ στο λογιστήριο.

«Στις 16 του μήνα βγήκα από τη κλινική με φρικτούς πόνους. Μου είχε πει μία τακτική ο «ψευτογιατρός», να πρήζομαι να πονάω και να πηγαίνω τουαλέτα. Του Χριστού τα πάθη δηλαδή τραβούσα. Ο κατηγορούμενος ήρθε στο σπίτι και μου πήρε άλλα 30.000 ευρώ. Ήμουν χάλια ζωντανός- νεκρός, δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Στο σπίτι είχα 40 πυρετό. Ήμουν όλη την ώρα στο κρεβάτι και μούγκριζα αυτή ήταν η κατάσταση μου» ανέφερε ο μάρτυρας, στον οποίο τελικά αντί για μόσχευμα, τοποθέτησαν ένα σιδερένιο «κλωβό».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ