ΗΠΑ: Η νέα πολιτική covid του Μπάιντεν δεν είναι αυτό που ονειρευόταν ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ


ΗΠΑ: Η νέα καθοδήγηση σημαίνει ότι η φυλή ενός ατόμου θα μπορούσε να το πληρώσει για θεραπεία πριν από άλλους που χρειάζονται τα φάρμακα Δεδομένης της πρόσφατης προσπάθειας της κυβέρνησης Μπάιντεν να δώσει προτεραιότητα στις θεραπείες για την COVID-19 με βάση τη φυλή, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να θυμόμαστε –και να ασκούμε– τις διδασκαλίες του ιερέα Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ. Την περασμένη εβδομάδα, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων κυκλοφόρησε νέες οδηγίες σε επαγγελματίες του ιατρικού τομέα, οι οποίες απαριθμούσαν τη «φυλή ή την εθνικότητα» ως παράγοντες υψηλού κινδύνου που πρέπει να λαμβάνουν υπόψη οι γιατροί όταν συνταγογραφούν ένα νέο μονοκλωνικό αντίσωμα γνωστό ως Sotrovimab. Άλλοι παράγοντες υψηλού κινδύνου περιελάμβαναν την παχυσαρκία, την εγκυμοσύνη και άλλες καταστάσεις υγείας που θα έκαναν ένα άτομο λιγότερο ικανό να καταπολεμήσει τον ιό.

Η νέα καθοδήγηση σημαίνει ότι η φυλή ενός ατόμου θα μπορούσε να το πληρώσει για θεραπεία πριν από άλλους που χρειάζονται τα φάρμακα. Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν ανέφεραν τα υψηλά ποσοστά διαβήτη και άλλα προβλήματα υγείας που επικρατούν σε κοινότητες μη λευκών και μη ισπανόφωνων ως λόγους για να συμπεριληφθούν στα νέα κριτήρια. Αξιωματούχοι στη Νέα Υόρκη και τη Μινεσότα έχουν επίσης δώσει προτεραιότητα στη θεραπεία μη λευκών ασθενών, αλλά έχουν επικαλεστεί πιο ανοιχτά τις ιστορικές ανισότητες στην υγειονομική περίθαλψη ως δικαιολογία.

Όπως είπε στο Fox News ο πρώην υπουργός Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης των ΗΠΑ Μπεν Κάρσον, ο οποίος είναι επίσης νευροχειρουργός, η προσθήκη ενός φυλετικού στοιχείου σε μια λίστα με κατά τα άλλα βασισμένες στην επιστήμη απαιτήσεις υγείας είναι παράλογη και εισάγει διακρίσεις. “Θυμάμαι τους ανθρώπους, τα εκατομμύρια των ανθρώπων όλων των φυλών που δούλεψαν τόσο σκληρά για να απαλλαγούμε από τις διακρίσεις.

Και εδώ προσπαθούμε να τις επαναφέρουμε. Είναι απίστευτο… [οι μειονοτικές κοινότητες] έχουν αυτές τις [προϋποθέσεις] ούτως ή άλλως. Δεν πρέπει να ρίξετε αγώνα σε αυτό. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να περιποιηθείτε τους ανθρώπους που χρειάζονται θεραπεία.”

Η μεροληπτική πολιτική της κυβέρνησης Μπάιντεν για τη θεραπεία της COVID-19 είναι ιδιαίτερα προσβλητική καθώς τιμούμε τη ζωή του αιδεσιμότατου Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ο οποίος είπε περίφημα:

«Έχω ένα όνειρο ότι τα τέσσερα μικρά παιδιά μου μια μέρα θα ζήσουν σε ένα έθνος όπου δεν θα κρίνονται από το χρώμα του δέρματός τους, αλλά από το περιεχόμενο του χαρακτήρα τους».

Οι πιο φανερές προσπάθειες από κρατικούς αξιωματούχους να χρησιμοποιήσουν αυτή τη διάκριση ως απάντηση σε προηγούμενες διακρίσεις είναι ακόμη πιο αντίθετες με το μήνυμα του αιδεσιμότατου Κινγκ.

Εξετάστε το κήρυγμά του στις 25 Δεκεμβρίου 1957 στην εκκλησία βαπτιστών της Λεωφόρου Dexter στο Μοντγκόμερι της Αλαμπάμα: “Η επιστροφή του μίσους για το μίσος πολλαπλασιάζει το μίσος, προσθέτοντας βαθύτερο σκοτάδι σε μια νύχτα ήδη χωρίς αστέρια. Το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι· μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος, μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος πολλαπλασιάζει το μίσος, η βία πολλαπλασιάζει τη βία, και η σκληρότητα πολλαπλασιάζει τη σκληρότητα σε μια φθίνουσα σπείρα καταστροφής.”

Η πανδημία COVID-19 είναι μια εθνική πρόκληση. Θα το νικήσουμε μόνο με το να είμαστε ενωμένο έθνος. Αυτές οι μεροληπτικές προσπάθειες απλώς θα μας διχάσουν και θα μας εμποδίσουν να πραγματοποιήσουμε πλήρως το όνειρο του Σεβασμιώτατοy Βασιλιά Reverend King.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ