Σχολεία: Με 8.278 θετικά τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ξεκίνησε η εβδομάδα


8.278 μαθητές και εκπαιδευτικοί διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό, μετά από τα self test που διενεργήθηκαν χθες

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, κατά τον πρώτο οριζόντιο διαγνωστικό έλεγχο 1,6 εκατομμυρίου μαθητών και εκπαιδευτικών μετά το Σαββατοκύριακο βρέθηκαν 8.278 θετικά self test.

Υπενθυμίζεται ότι την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων εντοπίστηκαν 33.194 κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας «κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων εντοπίστηκαν 10.414 λιγότεροι μαθητές ηλικίας 4-18 ετών θετικοί στον κορονοϊό, απ’ ό,τι την τελευταία εβδομάδα των διακοπών των Χριστουγέννων (από 43.608 θετικά κρούσματα μαθητών μείωση σε 33.194), και παρά το γεγονός ότι τα τεστ σε αυτή την ηλικιακή ομάδα αυξήθηκαν ραγδαία την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων».

Ο έλεγχος μέσω self test είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

Η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρείται στην πλατφόρμα edupass.gov.gr (και όχι στην πλατφόρμα του self-testing.gov.gr), από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για Covid-19.

Σύμφωνα με τον πρόσφατο οδηγό που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ, μαθητές και πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες εντός τριμήνου εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό, από 17 Ιανουαρίου και στη συνέχεια θα πραγματοποιούν δύο self test 24ώρου την εβδομάδα.

Εάν το self test βγει θετικό, τότε θα πρέπει να πραγματοποιείται rapid test μέσα στις επόμενες 24 ώρες και εφόσον αυτό είναι θετικό τότε το κρούσμα θα απομονώνεται και εκδίδεται πιστοποιητικό νόσησης. Σε περίπτωση που το rapid test είναι αρνητικό, τότε επιστρέφει κανονικά στο σχολείο.

Μη εμβολιασμένοι ή μη νοσήσαντες εντός τριμήνου εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό, για την εβδομάδα 10-15 Ιανουαρίου, θα πρέπει να κάνουν δύο rapid test ή PCR εντός 48ωρου και ένα self test εντός 24ωρου. Από 17 Ιανουαρίου και στη συνέχεια θα κάνουν δύο rapid test ή PCR 48ωρου. Εάν το PCR βγει θετικό, τότε το κρούσματα απομονώνεται και εκδίδει κανονικά πιστοποιητικό. Εάν το rapid test βγει θετικό, πάλι απομονώνεται το κρούσμα, ωστόσο απαιτείται και θετικό PCR για να εκδοθεί το πιστοποιητικό νόσησης.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ