Οικονόμου για άρση μέτρων: Θα συζητήσουμε και για παράταση και για χαλάρωση με τους ειδικούς


Για το ενδεχόμενο να υπάρξει άρση των μέτρων από την επόμενη εβδομάδα μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το αν θα υπάρξει χαλάρωση ή όχι των μέτρων την ερχόμενη εβδομάδα άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ενόψει της συνεδρίασης της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας αύριο, Τετάρτη.

«Αύριο συνεδριάζει η επιτροπή. Θα σταθμίσει και τα μεγέθη της πανδημίας και τη γενικότερη επιρροή που έχουν οι αποφάσεις της. Θα ακούσουμε τους ειδικούς για το αν θα πάμε σε μια παράταση μιας εβδομάδας ή χαλάρωση. Θα πούμε και εμείς τη γνώμη μας» ήταν η χαρακτηριστική απάντηση που έδωσε ο Γιάννης Οικόνομου.

Παράλληλα ο κ. Οικονόμου απέκλεισε το ενδεχόμενο σε αυτή τη φάση να υπάρξει αυστηροποίηση των ήδη υπαρχόντων μέτρων. «Σε αυτή τη φάση ισχύουν τα οριζόντια μέτρα για τους μη εμβολιασμένους, το πρόστιμο των 100 ευρώ. Εάν μας εισηγηθεί η επιτροπή κάτι παραπάνω ή η εξέλιξη της πανδημίας, εδώ είμαστε. Σε αυτή τη φάση δεν έχουμε συζητήσει κάτι παραπάνω για το πλαίσιο των μέτρων» είπε στον ΣΚΑΪ συμπληρώνοντας, πάντως, ότι «η πρόκληση της αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης είναι συνεχής».

Όσον αφορά το πρόστιμο των 100 ευρώ στους άνω των 60 που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους, ο Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε για τον χρονικό ορίζοντα λήξης του μέτρου απαντώντας ότι «αυτό θα προσδιοριστεί ανάλογα με το πόσο χρειάζεται να διευρύνουμε την εμβολιαστική κάλυψη».

«Αυτή την ώρα δεν υπάρχει απάντηση για το πόσο θα πάει αυτό. Μπορεί η ανάγκη να επεκτείνουμε την εμβολιαστική κάλυψη να μας αναγκάζει να κρατήσουμε το μέτρο για ραπάνω διάστημα» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ