Δεν θα αφήσουμε καμία υπόθεση της «Μαξίμου ΑΕ» στο σκοτάδι, λένε από τον ΣΥΡΙΖΑ


Η διαφθορά στη χώρα μας τείνει να μετατραπεί σε «κανονικότητα», με τη σφραγίδα της «Μαξίμου Α.Ε.», υποστηρίζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ

Αποφασισμένοι να συγκρουστούν μετωπικά με το «καθεστώς Μητσοτάκη», το οποίο και κατά τη γνώμη τους επιχειρεί να καλύψει τα «γαλάζια σκάνδαλα», επενδύοντας στην κατασυκοφάντηση των πολιτικών του αντιπάλων και επιβάλλοντας «σιωπητήριο» στον Τύπο, δηλώνουν από την Κουμουνδούρου.

Η διαφθορά στη χώρα μας τείνει να μετατραπεί σε «κανονικότητα», με τη σφραγίδα της «Μαξίμου Α.Ε.», υποστηρίζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Με αυτό τον τρόπο, δεν αναφέρονται μόνο στις αδιανόητες -όπως τις χαρακτηρίζουν- σπατάλες και στο «όργιο» απευθείας αναθέσεων στο οποίο έχει προχωρήσει η κυβέρνηση με πρόφαση την πανδημία, αλλά και στις υποθέσεις με «οσμή» σκανδάλου τις οποίες προσπάθησαν να αναδείξουν όταν βρίσκονταν στην εξουσία, προκαλώντας την οργή της Νέας Δημοκρατίας.

Προφανώς και δεσπόζουσα θέση σε αυτές τις υποθέσεις έχει η ιστορία του ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα ο Παύλος Πολάκης, το χαρακτήριζαν «αμαρτωλό» οργανισμό. Φυσικά στο στόχαστρο του πρώην αναπληρωτή Υγείας, βρίσκονταν ο Άδωνις Γεωργιάδης -πολιτικά- και ορισμένοι στενοί του συνεργάτες, ποινικά.

Επομένως, φαντάζει λογικό το ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «οχυρώνεται» πίσω από τις διώξεις με βαρύτατα κακουργήματα διαφθοράς, που ασκήθηκαν σε στενούς συνεργάτες νυν υπουργού, ζητώντας την αποπομπή ή η παραίτηση. Όμως, υποστηρίζουν ότι το «καθεστώς Μητσοτάκη» καλύπτει τον Άδωνη Γεωργιάδη -περί ου ο λόγος- σαν να είναι μία απλή ημέρα.

«Η ιστορία του αμαρτωλού ΚΕΕΛΠΝΟ είναι ένα άλλο τεράστιο σκάνδαλο της Δεξιάς όπου γαλάζια τρωκτικά έκαναν πάρτι με δημόσιο χρήμα το οποίο η ΝΔ βάφτισε και αυτό σκευωρία και φρόντισε μάλιστα να επιβραβεύσει μετεκλογικά τους πρωταγωνιστές του. Ενέταξε στα ψηφοδέλτια της τον κατηγορούμενο Σταμάτη Πουλή, η σύζυγός του επίσης κατηγορούμενη συνεχίζει να είναι συνεργάτης του κ. Γεωργιάδη ενώ η πρώην οικονομική διευθύντρια του ΚΕΕΛΠΝΟ διορίστηκε στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, την οποία εποπτεύει βέβαια ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων», ανέφερε σε ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αυτή την παράθεση των γεγονότων, η Κουμουνδούρου επιχειρεί να αναδείξει πόσο βαθιά ριζωμένη είναι η διαφθορά εντός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά και η πολιτική κάλυψη που παρέχεται στους εμπλεκόμενους.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ, όμως, δεν αποτελεί μία μοναδική περίπτωση διαφθοράς. Από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένουν πως όσο και αν η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιστρέψει τους όρους και να μετατρέψει σε «θύματα» τους «θύτες» της υπόθεσης Novartis, εμπλέκοντας σε αυτή τον υπουργό, τη δικαστικό και τους δημοσιογράφους που ερεύνησαν την υπόθεση, η πραγματικότητα δεν μπορεί να αλλάξει, εκτιμώντας ότι σύντομα θα λάμψει και εκεί η αλήθεια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ