Κορονοϊός: Το νέο μέτρο που έλαβε η Κίνα – Τι ζήτησε από όλους τους πολίτες


Η χώρα από όπου ξεκίνησε η πανδημία του κορονοϊού συνεχίζει να λαμβάνει ακραία μέτρα για να προλάβει νέα… ανάφλεξη!

Την ώρα που η μετάλλαξη Όμικρον σαρώνει τον πλανήτη, η Κίνα έλαβε νέα, ακραία μέτρα, για να προλάβει την διασπορά του ιού στην αχανή χώρα.

Αυτή τη φορά, η κινεζική κρατική τηλεόραση, η οποία προφανώς έχει έναν άτυπο ρόλο γραφείου Τύπου της κυβέρνησης, πόσταρε στα social media οδηγίες για το πώς θα πρέπει να ανοίγεται πλέον η αλληλογραφία ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όσα δέματα έρχονται από «κόκκινες» περιοχές ή χώρες του εξωτερικού θα πρέπει να απολυμαίνονται αρχικά από τους παραλήπτες και στη συνέχεια να φοριούνται γάντια και μάσκες για το άνοιγμά τους.

«Ελαχιστοποιώντας τις παραλαβές από το εξωτερικό μένουμε ασφαλείς. Αν τυχόν χρειαστεί να λάβετε κάποιο δέμα, τότε θα πρέπει να προστατεύσετε τον εαυτό σας με μάσκες και γάντια. Επίσης προσπαθήστε, αν είναι δυνατόν, να ανοίξετε το πακέτο σε κάποιον εξωτερικό χώρο», ανέφερε το μήνυμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν υπάρχουν αποδείξεις για μετάδοση του ιού μέσω δεμάτων ή χάρτινων επιφανειών, ωστόσο η κινεζική κυβέρνηση παραμένει ιδιαίτερα αυστηρή σε οποιαδήποτε πιθανότητα μόλυνσης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ