Καραντίνα Ρωσία: Συντομεύει την απομόνωση της covid-19 σε 7 ημέρες εν μέσω omicron


Καραντίνα Ρωσία: Οι ρωσικές αρχές συντομεύουν την απαιτούμενη περίοδο απομόνωσης για τα άτομα που έχουν μολυνθεί με COVID-19 από 14 σε επτά ημέρες, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει άλλη μια έκρηξη κρουσμάτων COVID-19, αυτήν τη φορά λόγω της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής omicron. Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τατιάνα Γκολίκοβα, η οποία διευθύνει την ομάδα εργασίας της χώρας για τον κορωνοϊό, δήλωσε την Τρίτη ότι οι υγειονομικοί υπάλληλοι «βελτιστοποιούν τις προσεγγίσεις μας για την καραντίνα και τον έλεγχο των πολιτών μας, συμπεριλαμβανομένης της συντόμευσης της περιόδου καραντίνας σε επτά ημέρες».

Η Golikova πρόσθεσε ότι άλλες αλλαγές πολιτικής θα υιοθετηθούν τις επόμενες ημέρες, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Επίσης, δεν εξήγησε το σκεπτικό για τη μείωση της περιόδου απομόνωσης.

Οι προηγούμενοι κανόνες απαιτούσαν περίοδο απομόνωσης δύο εβδομάδων για όσους ήταν θετικοί, με υποχρεωτικό τεστ παρακολούθησης την 11η ημέρα.

Η Ρωσία έχει ήδη μακράν τον χειρότερο αριθμό θανάτων στην Ευρώπη στην πανδημία με πάνω από 322.000 θανάτους σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό της, αριθμός που άλλα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι είναι σημαντικά υπομετρημένος.

Ο ημερήσιος αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στη Ρωσία διπλασιάστηκε την περασμένη εβδομάδα, από πάνω από 15.000 στις 10 Ιανουαρίου σε 31.252 την Τρίτη. Οι αξιωματούχοι λένε ότι η αύξηση θα μπορούσε να καταλήξει ως η μεγαλύτερη μέχρι τώρα στη χώρα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινώσει σημαντικούς περιορισμούς για να την ανακόψουν.

Η Άννα Πόποβα, επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας παρακολούθησης δημόσιας υγείας Rospotrebnadzor, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι τα νέα καθημερινά κρούσματα μπορεί να φτάσουν τα έξι νούμερα.

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία έχει «μερικές εβδομάδες» για να προετοιμαστεί για το άνευ προηγουμένου κύμα.

Η Golikova είπε την Τρίτη ότι 1.682 κρούσματα όμικρον έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα στη Ρωσία μέχρι στιγμής, αλλά ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος.

Η νέα παραλλαγή κυριαρχεί ήδη στη Μόσχα, την απομακρυσμένη περιοχή και την Αγία Πετρούπολη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας, είπε.

Η πρόσφατη αύξηση των μολύνσεων δεν έχει οδηγήσει μέχρι στιγμής σε αύξηση των νοσηλειών, σημείωσε την Τρίτη ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν. «Μέχρι στιγμής δεν βλέπουμε το ίδιο ποσοστό σοβαρών κρουσμάτων όπως με τη δέλτα», είπε ο Μισούστιν, προσθέτοντας «πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για οποιαδήποτε εξέλιξη των γεγονότων».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε την Τρίτη ότι οι αρχές δεν συζητούν άλλο lockdown σε εθνικό επίπεδο.

Η Ρωσία είχε μόνον ένα εθνικό lockdown, το 2020, αν και πολλοί Ρώσοι διατάχθηκαν να μείνουν εκτός εργασίας για μια εβδομάδα τον Οκτώβριο του 2021, εν μέσω αύξησης των αναφερόμενων κρουσμάτων και θανάτων.

Την Παρασκευή, η κυβέρνηση αποφάσισε να αναβάλει επ’ αόριστον τη θέσπιση περιορισμών για τα μη εμβολιασμένα άτομα, οι οποίοι θα ήταν εξαιρετικά μη δημοφιλείς στους Ρώσους που διστάζουν να εμβολιαστούν. Μόλις το ήμισυ περίπου του πληθυσμού των 146 εκατομμυρίων της Ρωσίας έχει εμβολιαστεί πλήρως, παρόλο που η Ρωσία καυχιόταν ότι ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που ενέκρινε και κυκλοφόρησε ένα εγχώρια αναπτυγμένο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Στη Μόσχα, ο δήμαρχος Σεργκέι Σομπιάνιν επέκτεινε τις εντολές του υποχρεώνοντας τις εταιρείες να κρατήσουν τουλάχιστον το 30% του προσωπικού να εργάζεται από το σπίτι και τα άτομα άνω των 60 ετών να μένουν στο σπίτι μέχρι την 1η Απριλίου, αλλά είπε ότι σε αυτό το σημείο δεν υπάρχει ανάγκη για πρόσθετους περιορισμούς.

Η ρωσική πρωτεύουσα ανέφερε την Τρίτη 8.342 νέα κρούσματα, υπερδιπλάσια από τον αριθμό μόλις πριν από μια εβδομάδα.

Η κρατική ομάδα εργασίας για τον κορωνοϊό της Ρωσίας έχει καταγράψει πάνω από 10,8 εκατομμύρια επιβεβαιωμένες μολύνσεις και 322.678 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας.

Η κρατική στατιστική υπηρεσία της Ρωσίας, η οποία χρησιμοποιεί ευρύτερα κριτήρια καταμέτρησης, τοποθετεί τον αριθμό των θανάτων πολύ υψηλότερα, λέγοντας ότι ο συνολικός αριθμός των θανάτων που συνδέονται με τον ιό μεταξύ Απριλίου 2020 και Οκτωβρίου 2021 είναι πάνω από 625.000.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ