Νέα Υόρκη Andrew Cuomo: Οι θάνατοι σε οίκο ευγηρίας λόγω COVID αξίζουν ομοσπονδιακή έρευνα


Νέα Υόρκη Andrew Cuomo: Πολλοί από εσάς γνωρίζετε ότι χάσαμε τους γονείς του συζύγου μου το 2020 αφού προσβλήθηκαν από την COVID στις εγκαταστάσεις φροντίδας τους Η Δρ Anne Rimoin εξηγεί πώς οι άνθρωποι μπορούν να προστατευτούν καθώς τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται. Εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, εγώ, μαζί με άλλες οικογένειες, αγωνίζομαι για την αλήθεια σε ό,τι αφορά το τι συνέβη στους οίκους ευγηρίας της Νέας Υόρκης. Πολλοί από εσάς ξέρετε ότι χάσαμε τους γονείς του συζύγου μου Μάικλ και Ντολόρες Νιούμαν την άνοιξη του 2020 αφού προσβλήθηκαν από την COVID στις εγκαταστάσεις φροντίδας τους. Έμαθα λίγο μετά τον θάνατό τους ότι ο πρώην κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo και η διοίκησή του είχαν παραγγείλει πάνω από 9.000 θετικούς ασθενείς με COVID σε κατοικίες ηλικιωμένων σε ολόκληρη την πολιτεία για 46 ημέρες.

Εξακολουθούμε να μην έχουμε ιδέα γιατί ο κυβερνήτης και η κυβέρνησή του επέλεξαν να φέρουν έναν εξαιρετικά μεταδοτικό ιό σε ένα μέρος όπου διέμεναν οι πιο ευάλωτοι πληθυσμοί μας, παρά όλα τα πρώιμα προειδοποιητικά σημάδια ότι αυτό θα αποδεικνυόταν θανατηφόρο. Αναρωτήθηκα επίσης γιατί ο Cuomo και η εταιρεία δεν χρησιμοποίησαν ποτέ τα αυτοσχέδια νοσοκομεία που μας παρασχέθηκαν στη Νέα Υόρκη, όπως το πλοίο του νοσοκομείου USS Comfort και το Javits Center.

Αντί να στέλνει άρρωστους ασθενείς σε αυτά τα δύο μέρη, το τμήμα υγείας αποφάσισε να γεμίσει τις αίθουσες του γηροκομείου με άρρωστους.

Και το μεγαλύτερο ερώτημα που έχει μείνει ακόμη αναπάντητο είναι γιατί.

Γιατί ο Κουόμο έκανε τόσο μεγάλα μήκη για να καλύψει τον αριθμό των νεκρών κατά χιλιάδες;

Εν τω μεταξύ, καθώς προσπαθούσαμε να βρούμε απαντήσεις, υπήρξαν αναφορές ότι άλλοι Δημοκρατικοί κυβερνήτες σε όλη τη χώρα έκαναν ακριβώς το ίδιο: οι κυβερνήτες Tom Murphy του New Jersey, Tom Wolf της Pennsylvania, Gavin Newsom από την Καλιφόρνια και Gretchen Whitmer του Michigan έγραφαν εκτελεστικά εντάλματα που στέλνουν τους μολυσμένους πολίτες τους να αναρρώσουν σε εγκαταστάσεις μακροχρόνιας φροντίδας.

Ο φίλος μου ο Charlie LeDuff, ο οποίος φιλοξενεί το podcast “The No BS Newshour” και είναι αρθρογράφος για το Deadline Detroit, κάνει το δικό του ερευνητικό ρεπορτάζ στο Μίσιγκαν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Ο Τσάρλι είναι δημοσιογράφος που έχει βραβευτεί με Πούλιτζερ και έχει εργαστεί επίσης για τους New York Times, το Detroit News και το Fox 2 στο παρελθόν.

Με έχει επίσης καλέσει στο πρόγραμμά του να μιλήσω για την ιστορία μου αρκετές φορές.

Η ομάδα του Cuomo φέρεται να σχεδίαζε να δυσφημήσει το βίντεο της Janice Dean

Ο Τσάρλι χρησιμοποιεί όλους τους πόρους του για να ανακαλύψει αν ο Γουίτμερ έκρυβε τους νεκρούς όπως ο Κουόμο.

Την περασμένη εβδομάδα μου έστειλε μήνυμα για να πει ότι είχε δίκιο: ο αριθμός των νεκρών των μολυσμένων κατοίκων του Μίσιγκαν που πέθαναν σε οίκους ευγηρίας ήταν πολύ μεγαλύτερος.

Και ακριβώς όπως ο φίλος της Γουίτμερ, ο Κουόμο, οι ηλικιωμένοι της ήταν χιλιάδες: Σύμφωνα με τον Γενικό Ελεγκτή του Μίσιγκαν, αναφέρθηκαν τώρα 8.061 θάνατοι ηλικιωμένων αντί του συνόλου των 5.675 του Υπουργείου Υγείας. Ρώτησα τον Τσάρλι γιατί αποφάσισε να συνεχίσει αυτόν τον αγώνα για δικαιοσύνη. Λέει γιατί είναι το σωστό. “Οι άνθρωποι υποφέρουν και πεθαίνουν. Είναι δική μου ευθύνη ως άντρας να βοηθήσω. Εάν ολόκληρη η κυβέρνηση παραταχθεί για να διαιωνίσει τον πόνο τους, θα πολεμήσω ολόκληρη την κυβέρνηση”.

Ο Τσάρλι λέει ότι του είναι προφανές γιατί αυτοί οι κυβερνήτες συγκαλύπτουν τους αριθμούς:

«Το 2020 ήταν ένα ηλεκτρικό πολιτικό έτος και οι Δημοκρατικοί φώναζαν, «οποιοσδήποτε εκτός από τον Τραμπ».

Η COVID έγινε πολιτικό ζήτημα, οπότε αυτό σημαίνει ότι κανένα λάθος δεν μπορούσε να γίνει παραδεκτό, κανένας [Δημοκρατικός] πολιτικός δεν θα μπορούσε να κάνει λάθος, και αν το έκανε, είπε ψέματα και κάλυψε αυτά τα λάθη.

Γνωρίζουμε ότι τώρα στο Μίσιγκαν, γνωρίζουμε ότι στη Νέα Υόρκη και χιλιάδες συνάνθρωποί μας είναι νεκροί εξαιτίας αυτού».

Αξιωματούχοι και νομοθέτες στο Μίσιγκαν προσπαθούν τώρα να βρουν δικαιολογίες για την κακή τήρηση βιβλίων, κατηγορώντας ψευδή χρονικά πλαίσια, κακά συστήματα αναφοράς, κακή μεταφορά δεδομένων, διαφορετικά πρωτόκολλα αναφοράς και τεχνικές δυσκολίες. Κατηγορούν επίσης τα πιστοποιητικά θανάτου των ηλικιωμένων ως ανακριβή.

Θυμίζει αυτό που συνέβη στη Νέα Υόρκη όταν ο τότε κυβερνήτης ο Κουόμο κατηγόρησε όλους τους άλλους για τις τρομερές του αποφάσεις, συμπεριλαμβανομένου του Θεού, της Μητέρας Φύσης και των ίδιων των ηλικιωμένων.

Δεν χρειάζεται ένας επιστήμονας πυραύλων για να υποθέσει ότι υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να αποκαλυφθούν όταν πρόκειται για το τι συνέβη στα αγαπημένα μας πρόσωπα και γιατί δεν προστατεύτηκαν από τη ζημιά από τους εκλεγμένους ηγέτες μας.

Janice Dean: Η θλίψη μου μετατράπηκε σε οργή όταν είδα το βίντεο “ώρα κωμωδίας” του CNN του Cuomos

Γιατί οι οικογένειες δεν ενημερώθηκαν ποτέ για τα εντάλματα θανάτου που υπογράφηκαν για λογαριασμό τους την άνοιξη; Λένε ότι η συγκάλυψη είναι χειρότερη από το έγκλημα, αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν θα πάρουμε ποτέ πίσω τα μέλη της οικογένειάς μας. Ωστόσο, δεν είναι πολύ αργά για να απαιτήσουμε απαντήσεις από την κυβέρνησή μας και από τους ανθρώπους που ζήτησαν τους εμβολιασμούς σε μια εποχή που τους χρειαζόντουσαν για να ενεργήσουν με ασφάλεια και υπευθυνότητα.

Είναι καιρός όλοι μας να ζητήσουμε μια πλήρη, δικομματική ομοσπονδιακή έρευνα για όλες αυτές τις πολιτείες που ενήργησαν τόσο απερίσκεπτα.

Στοιχηματίζω ότι αυτό που συνέβη στη Νέα Υόρκη και το Μίσιγκαν περισσότερο από πιθανό συνέβη στην Πενσυλβάνια, την Καλιφόρνια και το Νιου Τζέρσεϊ.

Πρέπει να μάθουμε και να υψώσουμε τις φωνές μας για να απαιτήσουμε την αλήθεια.

Οι εκλογές έχουν συνέπειες και δεν υπήρξε ποτέ καλύτερος χρόνος για να ζητήσουμε λογοδοσία. Τα αγαπημένα μας πρόσωπα το αξίζουν που διακινδυνεύουν εν αγνοία τους τη ζωή τους.

Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε στη μνήμη τους για να βεβαιωθούμε ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί ποτέ σε άλλο άτομο ή στην οικογένεια που τους αγάπησε.

Η Janice Dean υπηρετεί επί του παρόντος ως ανώτερη μετεωρολόγος για το FOX News Channel (FNC).

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ