Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων: Συνεδριάζουν σήμερα με πρόβλεψη για παράταση των μέτρων


Σήμερα Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022 συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων με επικρατέστερο σενάριο την παράταση των μέτρων που ισχύουν για μία ακόμη εβδομάδα. Ο υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, επεσήμανε σήμερα πως η επιτροπή των ειδικών γνωρίζει την σοβαρότητα της κατάστασης και πρόκειται να αποφασίσει έχοντας όλα τα στοιχεία στο τραπέζι. Ωστόσο, ο ίδιος δεν κρίνει ότι είναι φρόνιμο να βιαστούν ως προς την χαλάρωση των μέτρων. Προς το παρόν, τα μέτρα έχουν ορίζοντα ισχύος μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022. Όμως δυστυχώς ο αυξημένος αριθμός θανάτων επιβάλλει δεύτερες σκέψεις ως προς ενδεχόμενη χαλάρωση των μέτρων.

Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων: Ποιο είναι το επικρατέστερο σενάριο για τα μέτρα;

Τις προηγούμενες ημέρες είχαν διαρρεύσει φήμες που ανέφεραν πως ορισμένα μέτρα οδεύουν προς την χαλάρωσή τους. Πιο συγκεκριμένα, είχε ακουστεί έντονα πως η μουσική πρόκειται να επανέλθει στην εστίαση και τη διασκέδαση. Την ίδια στιγμή, υπήρχαν σκέψεις ως προς την αύξηση των θεατών στα γήπεδα της Ελλάδας. Το 10% είχε προταθεί να αυξηθεί στο 20%, καθώς κάτι τέτοιο δεν αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά το ιικό φορτίο και την διασπορά του κορωνοϊού. Όμως ένα μεγάλο πρόβλημα αποτελεί ο αριθμός των κρουσμάτων, πολύ περισσότερο ο αριθμός των θανάτων και των διασωληνωμένων στις νοσοκομειακές δομές της χώρας.

Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες λοιπόν και με τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας, κ. Θάνου Πλεύρη, καθίσταται κατανοητό πως κανείς δεν επιδιώκει να βιαστεί με τη χαλάρωση των μέτρων. Συνεπώς, είναι λογικό να υποθέσει κανείς πως οδεύουμε σε άλλη μία εβδομαδιαία παράταση των μέτρων που έχουν τεθεί σε ισχύ από την εβδομάδα πριν την Πρωτοχρονιά και ανανεώνονται κάθε φορά που εκπνέουν.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ