Εμπλέκουν την Κύπρο στο κύκλωμα με βιασμούς


Οδηγίες από την ηγεσία της Αστυνομίας για διερεύνηση πληροφοριών που θέλουν κύκλωμα βιαστών να δρα και στην Κύπρο – Καμία καταγγελία μέχρι στιγμής ενώπιον των αρχών

Την ώρα που άπαντες παρακολουθούν με συγκλονισμό τις εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού μιας 24χρονης κοπέλας σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης παραμονή Πρωτοχρονιάς, που έλαβε μεγάλες διαστάσεις, κυρίως λόγω των πληροφοριών που ήθελαν ως εμπλεκόμενους γνωστούς επιχειρηματίες και γόνους πλούσιων οικογενειών της χώρας, ο απόηχος φτάνει μέχρι και το νησί.

Ως γνωστόν, μετά τα όσα ήρθαν στο φως για το βιασμό της νεαρής προκαλώντας αποτροπιασμό, ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης προχώρησε σε καταγγελίες, αναφερόμενος σε κύκλωμα που ναρκώνει και βιάζει γυναίκες στην Ελλάδα εμπλέκοντας μάλιστα σε αυτό και την Κύπρο.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες των κοριτσιών, το κύκλωμα δρα επίσης σε Κύπρο και Μύκονο. Όλα δείχνουν, ότι ένας επιχειρηματίας γνωστός συντονίζει το όλο σύστημα κι έχει μοιράσει τις άλλες πόλεις στους υπόλοιπους. Άλλος κάνει κουμάντο στην Αθήνα άλλος στη Θεσσαλονίκη και σε κάθε μία από αυτές, έχουν τους αυτοφοράκηδές τους» αναφέρει ο κ. Γκιώνης.

Τα όσα υποστηρίζει ο Έλληνας ακτιβιστής διαβίβασε στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης, εστιάζοντας στις αναφορές του -ότι παρόμοιο κύκλωμα που δρα στην Ελλάδα υπάρχει και στην Κύπρο- ζητώντας την διερεύνηση του θέματος.

Σε απάντησή του ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης, υπογραμμίζει ότι αν και εφόσον παρουσιαστούν συγκεκριμένες πληροφορίες και στοιχεία εμπλοκής της Κύπρου σε σεξουαλικής φύσεως αδικήματα, αυτά θα διερευνηθούν άμεσα από τις ανακριτικές Αρχές.

Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε μετά την καταγγελία 24χρονης για βιασμό της σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης την παραμονή πρωτοχρονιάς και προκάλεσε σάλο στην Ελλάδα, καθώς η γυναίκα εμπλέκει και γνωστά ονόματα.

Καμία καταγγελία δεν υπάρχει ενώπιον της Κυπριακής Αστυνομίας μέχρι στιγμής για οποιοδήποτε κύκλωμα που πιθανόν να δρα και στην Κύπρο, αναφέρει σε δηλώσεις του στη Cyprus Times ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Αντρέου.

«Στη βάση των πληροφοριών και των δημοσιευμάτων με οδηγίες της ηγεσίας της δύναμης θα έρθουμε σε επαφή με την Ελληνική Αστυνομία μέσω της Interpol. Οι οδηγίες είναι να διερευνηθούν από εμάς οι οποιεσδήποτε πληροφορίες και αυτό θα πράξουμε», είπε.

ΠΗΓΗ: cyprustimes.com

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ