Παράταση μέτρων: Η επιτροπή των ειδικών εισηγήθηκε την ισχύ των μέτρων για μία ακόμη εβδομάδα


Θα εξακολουθήσουν όπως φαίνεται να ισχύουν τα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ την παραμονή Πρωτοχρονιάς, μετά από την συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων. Συγκεκριμένα, όσα μέτρα επρόκειτο να χαλαρώσουν σύμφωνα με τις πρόσφατες εκτιμήσεις πήγαν πίσω για μία τουλάχιστον εβδομάδα. Όπως ανέφερε το πρωί ο υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, δεν αξίζει το ρίσκο της πρόωρης χαλάρωσης των μέτρων με δεδομένο ότι τα κρούσματα δεν δείχνουν να πέφτουν σημαντικά. Συνεπώς, τα ίδια μέτρα πρόκειται να ισχύσουν έως τα ξημερώματα (06:00 π.μ.) της 31ης Ιανουαρίου. Έπειτα πρόκειται να γίνει εκ νέου αξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας και νέες αποφάσεις αναμένεται να παρθούν.

Παράταση μέτρων για μία εβδομάδα τουλάχιστον

Αν και υπήρχε συγκρατημένη αισιοδοξία στις τάξεις των ειδικών, εντούτοις η φειδωλή αυτή αισιοδοξία δεν υπήρξε αρκετή για να καμφθούν οι δισταγμοί που προέκυψαν από το ενδεχόμενο χαλάρωσης των μέτρων. Επομένως, και για την ερχόμενη εβδομάδα και μέχρι τις 31 Ιανουαρίου στις 06:00 π.μ. ισχύουν τα εξής:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95), ή διπλής σε ΜΜΜ και σούπερ μάρκετ, από τους εργαζόμενους στην εστίαση και όπου υπάρχει συνωστισμός.
  • Ωράριο έως τα μεσάνυχτα στη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης, χωρίς όρθιους και χωρίς μουσική, με μετρικές αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα και με maximum 6 άτομα ανά τραπέζι.
  • Πληρότητα των εμβολιασμένων θεατών στα γήπεδα έως το 10% της χωρητικότητάς τους, με πλαφόν τα 1.000 άτομα.
  • Επίσκεψη σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων μόνο με PCR test 48 ωρών, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.
  • Τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως και 50%, σε συνδυασμό με κυλιόμενο ωράριο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ