Φλώρινα: Κλειστά σχολεία και πανεπιστήμιο μέχρι την Παρασκευή – Αλλαγές σε Καστοριά και Γρεβενά

Κλειστά θα παραμείνουν έως την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Φλώρινα καθώς και οι εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην πόλη προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση των κτιρίων μετά το σεισμό της 9ης Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του δημάρχου Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά ως την ερχόμενη Παρασκευή καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ελέγχου των κτιρίων προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάστασή τους και να διαπιστωθεί κατά πόσο μπορούν να φιλοξενήσουν με ασφάλεια τους μαθητές μετά τον σεισμό.

Σύμφωνα με τον Δήμο Φλώρινας, έγιναν αυτοψίες από κλιμάκια της ΚΤ.ΥΠ. (Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.) και διαπιστώθηκε πως στα περισσότερα κτίρια δεν υπάρχουν ζημιές που να εμπνέουν ανησυχία, ενώ αναμένεται η ολοκλήρωση και της δεύτερης φάσης των ελέγχων από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φλώρινας προκειμένου να υπάρξει μια ολοκληρωμένη εικόνα.

Κλειστές θα παραμείνουν έως την Παρασκευή και οι εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα εν αναμονή της ολοκλήρωσης των ελέγχων των δευτεροβάθμιων επιτροπών ως προς την καταλληλότητα των κτιρίων μετά τον σεισμό.

Αργότερα θα ανοίξουν σε Καστοριά και Γρεβενά

Επίσης, στους δήμους Καστοριάς και Γρεβενών, τα σχολεία, λόγω του παγετού που επικρατεί τις πρωινές ώρες θα ξεκινήσουν τα μαθήματά τους στις 09:15 το πρωί.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ