Νομοθέτες Δυτική Βιρτζίνια: Εισάγουν την απαγόρευση των αμβλώσεων 15 εβδομάδων


Νομοθέτες Δυτική Βιρτζίνια: Οι νομοθέτες της Δυτικής Βιρτζίνια έχουν εισαγάγει ένα νομοσχέδιο για την απαγόρευση των αμβλώσεων μετά από 15 εβδομάδες – μια πρόταση σχεδόν πανομοιότυπη με τον νόμο του Μισισιπή που εξετάζεται επί του παρόντος από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ. Καθώς το έθνος περιμένει να αποφασίσει το δικαστήριο αργότερα αυτό το έτος για την υπόθεση της άμβλωσης που θα μπορούσε να ανατρέψει την απόφαση-ορόσημο Roe εναντίον Wade, τουλάχιστον δύο πολιτείες — Δυτική Βιρτζίνια και Φλόριντα — έχουν εισαγάγει λογαριασμούς που αντικατοπτρίζουν εκείνους του Μισισιπή.

Τόσο τα νομοσχέδια της Φλόριντα όσο και της Δυτικής Βιρτζίνια θα απαγόρευαν τις αμβλώσεις μετά από 15 εβδομάδες, εκτός από επείγουσα ιατρική κατάσταση ή σε περίπτωση σοβαρής εμβρυϊκής ανωμαλίας.

Κανένα από τα δύο δεν παρέχει εξαιρέσεις για θύματα βιασμού ή αιμομιξίας.

Η Ρεπουμπλικανός Ντελ. Ρουθ Ρόουαν, επικεφαλής χορηγός του νομοσχεδίου της Δυτικής Βιρτζίνια, είπε στο Associated Press την Τρίτη ότι η Δυτική Βιρτζίνια έχει την υποχρέωση να προστατεύει το αγέννητο ως «μια χριστιανική πολιτεία όπου οι άνθρωποι νοιάζονται για τις οικογένειές τους και τα παιδιά τους».

Η Ρόουαν κουβαλάει μαζί της στο Καπιτώλιο δύο φωτογραφίες σε μέγεθος πορτοφολιού:

Η μία είναι του 17χρονου εγγονού της, μαθητή στα Σχολεία Κωφών και Τυφλών της Δυτικής Βιρτζίνια.

Η άλλη τον δείχνει σε θερμοκοιτίδα νοσοκομείου όταν γεννήθηκε νωρίς — στις 28 εβδομάδες. Όταν η κόρη της Rowan ήταν έγκυος, είπε, οι γιατροί είπαν στην κόρη της ότι η εγκυμοσύνη θα ήταν επικίνδυνη και της έδωσαν κάποιες επιλογές.

Μεταξύ αυτών, είπαν, θα μπορούσε να βάλει τέλος στην εγκυμοσύνη της.

Η Ρόουαν είπε ότι η επιλογή ήταν σαφής. Χρόνια αργότερα, η οικογένεια είναι ευγνώμων που αποφάσισε να τον κρατήσει. “Είναι το θαύμα μας. Αυτός είναι ο λόγος που είμαι τόσο αφοσιωμένη σε αυτό που κάνω αυτή τη στιγμή”, είπε η Ρόουαν, μιλώντας μέσα σε δάκρυα κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο βήμα της Βουλής.

«Η ζωή είναι πολύτιμη και πρέπει να τη σεβαστούμε». Η Ρόουαν είπε ότι η υιοθεσία είναι πάντα μια επιλογή για τις γυναίκες που δεν θέλουν να γίνουν γονείς, λέγοντας ότι «ο Θεός έχει λόγο για όλα τα παιδιά μας». Όπως ο Μισισιπής, υπάρχει μόνο μία εγκατάσταση στην πρωτεύουσα της πολιτείας της Δυτικής Βιρτζίνια που πραγματοποιεί αμβλώσεις.

Αυτό είναι χαμηλότερο από το 2014, όταν υπήρχαν πέντε εγκαταστάσεις για την παροχή αμβλώσεων στη Δυτική Βιρτζίνια, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Guttmacher.

Η Katie Quinonez, εκτελεστική διευθύντρια του Γυναικείου Κέντρου Υγείας της Δυτικής Βιρτζίνια – η μοναδική μονάδα της πολιτείας που εκτελεί σήμερα αμβλώσεις – είπε ότι η νομοθεσία θα καθιστούσε δυσκολότερη την πρόσβαση στις αμβλώσεις σε μια πολιτεία όπου αυτή η πρόσβαση είναι ήδη πολύ περιορισμένη.

Ο ισχύων νόμος στη Δυτική Βιρτζίνια απαγορεύει τις αμβλώσεις μετά από 20 εβδομάδες και απαιτεί από τις γυναίκες να υποβάλλονται σε κρατική συμβουλευτική και να περιμένουν 24 ώρες πριν από την παροχή της διαδικασίας.

Οι γονείς πρέπει να ειδοποιούνται προτού ο ανήλικος υποβληθεί σε έκτρωση.

Όπως και να έχει, οι γυναίκες δυσκολεύονται να κάνουν το ταξίδι στο Τσάρλεστον για να κάνουν άμβλωση πριν από τις 20 εβδομάδες, επειδή η Δυτική Βιρτζίνια είναι μια αγροτική πολιτεία χωρίς πρόσβαση σε στιβαρά μέσα μαζικής μεταφοράς, σύμφωνα με την Quinonez. Περαιτέρω περιορισμοί θα σημαίνουν ότι εκατοντάδες άνθρωποι θα πρέπει να ταξιδέψουν εκτός πολιτείας για φροντίδα αμβλώσεων, είπε.

«Οι απαγορεύσεις των αμβλώσεων, εξ ορισμού, είναι ρατσιστικές, είναι σεξιστικές, έχουν τις ρίζες τους στην υπεροχή των λευκών, ιδιαίτερα στην εκμετάλλευση των μαύρων γυναικών και στον έλεγχο των σωμάτων και των αποφάσεων των γυναικών», είπε.

Η Quinonez είπε ότι οι περιορισμοί στις αμβλώσεις πλήττουν περισσότερο τους ανθρώπους που “είναι ήδη περιθωριοποιημένοι από τα συστήματα υγειονομικής μας περίθαλψης”. Ανέφερε έγχρωμες, νέες, άτομα με χαμηλό εισόδημα και άτομα που ζουν σε αγροτικές περιοχές.

«Οι νομοθέτες μας θα πρέπει να εργαστούν για να διευρύνουν την πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη για αυτούς τους περιθωριοποιημένους ανθρώπους, όχι να τους αφαιρέσουν την υγειονομική περίθαλψη», είπε.

Η Quinonez είπε ότι έκανε δύο αμβλώσεις στη Δυτική Βιρτζίνια — μια όταν ήταν στο γυμνάσιο στα 17 της και η άλλη στα 22 της.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης της εγκυμοσύνης, έβγαινε με έναν ηλικιωμένο άνδρα που ήταν συναισθηματικά κακοποιός. Δεν μπόρεσε να κάνει την έκτρωση παρά μόνο μετά από 15 εβδομάδες.

Είπε ότι έπρεπε να προσπαθήσει να εξοικονομήσει χρήματα από τη δουλειά της στην πιτσαρία μερικής απασχόλησης για να πληρώσει για τη διαδικασία.

“Γι’ αυτό, αυτή η απαγόρευση 15 εβδομάδων είναι ιδιαίτερα πιεστική, επειδή θυμάμαι τον εαυτό μου ως έφηβη και πόσο τρομακτικό θα ήταν να μου έλεγαν: “Λοιπόν, πρέπει να ταξιδέψετε κάπου εκτός πολιτείας για να λάβετε τη φροντίδα που χρειάζεστε.” είπε. «Ήξερα ότι δεν ήθελα να γίνω γονιός».

Το νομοσχέδιο για τις αμβλώσεις της Δυτικής Βιρτζίνια έχει εγκρίνει την επιτροπή υγείας της Βουλής και θα πάει στη δικαστική επιτροπή.

Αν περάσει από το δικαστικό σώμα, θα πάει στην Ολομέλεια.

Εάν ανατραπεί ο Roe v. Wade, τουλάχιστον 26 πολιτείες αναμένεται να θέσουν σε ισχύ τους περιορισμούς στις αμβλώσεις ή να περάσουν νέοι, δήλωσε η Kristin Ford, αντιπρόεδρος επικοινωνίας και έρευνας για το NARAL Pro-Choice America.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ