Σε ποια εταιρεία ο μέσος ετήσιος μισθός είναι 354.803 ευρώ


Υψηλά μπόνους για να προσελκύσουν νέους εργαζομένους-«ταλέντα» δίνουν οι μεγάλες τράπεζες της Wall Street.

Η Goldman Sachs πλήρωσε σε αμοιβές στους 43.900 τραπεζίτες της περισσότερα από 17 δισ. δολάρια πέρυσι, ποσό που είναι αυξημένο κατά 33% σε σχέση με το 2020, καθώς η επενδυτική τράπεζα κατέγραψε υπερδιπλασιασμό κερδών προ φόρων στα 27 δισ. δολάρια.

Με τις αμοιβές και τα μπόνους οι αποδοχές ανέρχονται κατά μέσο όρο σε περίπου 403.000 δολάρια (354.803 ευρώ) για κάθε εργαζόμενο από περίπου 328.000 δολάρια πριν από έναν χρόνο.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που έχει καταβάλει η τράπεζα σε μισθούς και μπόνους από το 2007, στο απόγειο της άνθησης των τραπεζικών εργασιών που οδήγησε στην οικονομική κρίση.

Περίπου 400 πολύ υψηλόβαθμα στελέχη– ή το κορυφαίο 1% της εταιρείας – αναμένεται να λάβουν ειδικό εφάπαξ μπόνους πανδημίας ως αναγνώριση της επιτυχίας της τράπεζας κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού και των ντιλ που έκλεισε αυτό το διάστημα.

Τα μπόνους για αυτή την ελίτ των τραπεζιτών αναμένεται να κυμαίνονται από περίπου 1 εκατομμύριο έως δεκάδες εκατομμύρια δολάρια.

Εταιρείες όπως η Goldman Sachs έχουν αγωνιστεί για να προσλάβουν ικανά στελέχη για να καλύψουν αυτά τα deal και τώρα τα πληρώνουν για να τα εμποδίσουν να πάρουν μεταγραφή αλλού. Η Goldman είχε αυξήσει τις αποδοχές κατά 8% το 2020, παρόλο που τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 22%. Το 2021 η Goldman αύξησε τις αμοιβές της κατά 33%. Τα έσοδα επίσης αυξήθηκαν κατά 33%.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ