Ηγούμενος Μονής Εσφιγμένου: «Περισσότεροι από 40 νεκροί μοναχοί στο Άγιο Όρος από κορονοϊό»


Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε ο γέροντας Βαρθολομαίος, Ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό

Σύμφωνα με όσα είπε στον «StatusFM» ο Ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου, υπάρχουν ιερείς που είναι κατά του εμβολίου και εκμεταλλεύονται την πίστη των ανθρώπων, ενώ αποκάλυψε πως στο Άγιο Όρος έχουν πεθάνει από κορονοϊό, περισσότεροι από 40 μοναχοί.

«Είναι διάχυτο, δεν είναι συγκεκριμένα κάποια εστία, είναι διάφοροι, δεν είναι μόνο εντός Αγίου Όρους. Επειδή ακούγεται το ΄Αγιο Όρος και έχει αυτό το όνομα, εστιάζουμε πολύ, ότι είναι στο Άγιο Όρος αυτοί που κινούν τα νήματα του αντιεμβολιαστικού αγώνα, είναι διάσπαρτοι, και στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο είναι πολλοί», δήλωσε ο Ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου.

Και συνέχισε: «Αλλά αυτό είναι ένα φαινόμενο που έχει επικρατήσει, είναι ένα φαινόμενο το οποίο κρατάει από πολύ παλιά, το έχουμε στιγματίσει πολλές φορές, το έχουμε αναδείξει πολλές φορές, έχουμε μιλήσει γι αυτό το φαινόμενο το οποίο δρα μέσα στο χώρο της εκκλησίας, και εκμεταλλεύεται την πίστη των ανθρώπων, τις ευαισθησίες, γιατί είναι ευαίσθητος ο χώρος της εκκλησίας, και με το προσωπείο του αγωνιστή και ήρωα, εναντίον του κάθε κακού που θα έρθει να πλήξει την Εκκλησία μας, κερδίζει κόσμο. Γιατί έχει αφεθεί, και δυστυχώς δεν έχει χτυπηθεί στη ρίζα του από την αρχή. Και τώρα μέσα στην πανδημία βλέπουμε τα αποτέλεσματά του».

Αναφερόμενος στους θανάτους από κορονοϊό στο Άγιο Όρος, ο Γέροντας Βαρθολομαίος εξέφρασε την λύπη του λέγοντας: «Ο αριθμός δεν είναι σταθερός γιατί συνεχώς, φεύγουν πολλοί άνθρωποι, μπορεί να τους έχουν ξεπεράσει κιόλας τους 40, δεν είναι σίγουρο αυτό γιατί συνεχώς ακούμε τα νέα τα θλιβερά. Και μας στεναχωρούν ακόμη περισσότερο, γιατί είναι άνθρωποι πολύτιμοι, και για το μοναστήρι, και για το Άγιο Όρος, αλλά και για τους ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια και δυστυχώς φεύγουν».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ