Ποια προειδοποιητικά σημάδια «δείχνουν» καρδιακά προβλήματα


καρδιακά προβλήματα μπορούν να έχουν προειδοποιητικά σημάδια που δεν είναι μόνο το σφίξιμο και ο έντονος πόνος στο στήθος, στην περιοχή της καρδιάς

Ορισμένα σημάδια εκδηλώνονται σε άλλα σημεία του σώματος κατά τη διάρκεια μιας καρδιακής προσβολής ενώ υπάρχει και η επικίνδυνη περίπτωση, η σοβαρή αυτή κατάσταση να είναι «αθόρυβη» και να μην παρουσιάσει συμπτώματα.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, αν ήδη αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας, όπως διαβήτη, υπέρταση ή είστε πάνω από 60 ετών. Ο τακτικός έλεγχος της καρδιάς σας είναι διπλά επιβεβλημένος σε αυτές τις περιπτώσεις.

Οι κυριότερες ενδείξεις πως πρέπει να δείτε καρδιολόγο άμεσα -εκτός από την δυσφορία στο στήθος- περιλαμβάνουν:

Καρδιακά προβλήματα και απότομη εφίδρωση

Μήπως εντελώς απότομα σας λούζει “κρύος ιδρώτας” και σας πλημμυρίζει ένα αίσθημα δυσφορίας; Tα σημάδια αυτά θα μπορούσαν να σηματοδοτούν μια καρδιακή προσβολή. Αναζητήστε άμεσα διάγνωση.

Ναυτία, καούρα ή πόνος στο στομάχι

Μαζί με αυτά τα συμπτώματα στην περιοχή του στομαχιού, μπορεί να προκληθεί ακόμα και εμετός κατά τη διάρκεια μιας καρδιακής προσβολής.

Πόνος στην κάτω γνάθο

Ο πονόλαιμος ή ο πόνος στην περιοχή της γνάθου δεν είναι ένδειξη ανακοπής αλλά αν ξεκινά από το στέρνο και ανεβαίνει προς τα πάνω, τότε μπορεί να σημαίνει και καρδιακή βλάβη.

Ασυνήθιστος καρδιακός παλμός

Μήπως η ταχυπαλμίες είναι συχνές και χωρίς προφανή λόγο; Ενημερώστε άμεσα τον γιατρό σας.

Πόνος που εξαπλώνεται σταδιακά στο χέρι

Πρόκειται για τον πόνο που εκδηλώνεται κυρίως στην αριστερή πλευρά του σώματος.

Κούραση και ανεξήγητη εξάντληση

Μήπως και η παραμικρή, φαινομενικά απλή ενέργεια, π.χ. να χρησιμοποιήσετε σκάλες, σας κάνει να μην μπορείτε να πάρετε ανάσα; Ίσως η καρδιά σας δεν μπορεί να ανταπεξέλθει γιατί νοσεί.

Ροχαλητό και άπνοια

Είναι φυσιολογικό να ροχαλίζετε λίγο, ενώ κοιμάστε, ειδικά αν είστε κουρασμένοι. Αλλά το ασυνήθιστα δυνατό ροχαλητό μπορεί να είναι σημάδι υπνικής άπνοιας. Αυτό συμβαίνει όταν η αναπνοή σας σταματάει στιγμιαία για αρκετές φορές στον ύπνο σας και μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνη πίεση στην καρδιά.

Πρήξιμο στα πόδια και τους αστραγάλους

Είναι βασικό σημάδι της κακής κυκλοφορίας του αίματος και μπορεί να αποτελεί και σημάδι πως και στην καρδιά σας το αίμα δεν κυκλοφορεί με φυσιολογικούς ρυθμούς.

Ζαλάδα που μπορεί να προκαλέσει και λιποθυμία

Αν η αναπνοή σας βγαίνει δύσκολα και νιώθετε πως είστε έτοιμοι να λιποθυμήσετε, ίσως να είναι και ένδειξης ανακοπής.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ