Νίκος Παναγιωτόπουλος: Ελλάδα και Ισραήλ εντείνουν τη συνεργασία στην αμυντική βιομηχανία


Επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποιεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, o οποίος είχε συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπένι Γκαντς, ενώ θα έχει συζητήσεις και για ισραηλινά οπλικά συστήματα που ενδιαφέρουν τις Ένοπλες Δυνάμεις. 

«Κοινός μας στόχος είναι να διευρύνουμε και να εμβαθύνουμε την αμυντική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, η οποία τα τελευταία χρόνια έφτασε σε επίπεδα που δεν έχουν προηγούμενο, και αυτό αποτυπώνεται με απτά αποτελέσματα», δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Τη δέσμευση του Ισραήλ στη συνεργασία με την Ελλάδα στον τομέα της ασφάλειας υπογράμμισε ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Μπένι Γκαντς, που συναντήθηκε με τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, στο αρχηγείο του υπουργείου Άμυνας στο Ισραήλ.

Ο Μπένι Γκαντς, σε κοινή δήλωση, ανέφερε ότι η συνεργασία στηρίζεται «σε κοινά συμφέροντα και αξίες».

«Υπάρχει μεγάλη δυνατότητα επέκτασης της συνεργασίας του Ισραήλ με τους παλιούς και νέους φίλους του στους τομείς της ενέργειας, της καινοτομίας και της ασφάλειας. Θα συνεχίσουμε να ενεργούμε με αυτό το πνεύμα και να ενισχύουμε το τριμερές πλαίσιο μεταξύ Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου», τόνισε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ