Δημοσκόπηση Metron Analysis: Κυριαρχεί αλλά με «τραύματα» η κυβέρνηση – Ανεβαίνει το ΚΙΝΑΛ


Αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό δείχνει η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis με το Κίνημα Αλλαγής να μετατρέπεται στον τρίτο ισχυρό πόλο – Παραμένει διψήφια η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου

Ενδιαφέροντα συμπεράσματα εξάγονται από την δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του MEGA. Οι πολίτες δεν εμφανίζονται ικανοποιημένοι με τις επιδόσεις της κυβέρνησης στο μέτωπο της πανδημίας αλλά και τις οικονομίας, χωρίς όμως αυτό να επηρεάζει την πρόθεση ψήφου, καθώς η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να είναι πρώτο κόμμα με διψήφια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στο ερώτημα αν η χώρα κινείται προς την σωστή ή προς τη λάθος κατεύθυνση το 53% λέει προς τη λάθος, το 39% προς τη σωστή.

Στην ερώτηση για το ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας η πανδημία του κορονοϊού και η ιατρική περίθαλψη είναι πρώτο με 34%, η οικονομία/ακρίβεια με 32%, η ανεργία με 9%, οι πολιτική/ πολιτικό σύστημα με 5% και το προσφυγικό/μεταναστευτικό με 3%.

Στην αξιολόγηση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης το 54% αξιολογεί αρνητικά την κυβέρνηση και ένα 40% την αξιολογεί θετικά ενώ ούτε θετικά, ούτε αρνητικά ένα 6%. Την αντιπολίτευση την αξιολογεί αρνητικά το 76%, μόλις το 16% θετικά και επίσης ένα 6% ούτε θετικά, ούτε αρνητικά.

Στην αξιολόγηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θετικά τον αξιολογεί το 44% και αρνητικά το 52% ενώ τον Αλέξη Τσίπρα κρίνει θετικά το 21% και αρνητικά το 72%.

Στην ερώτηση για τις εντυπώσεις από το έργο της κυβέρνηση στη δημόσια υγεία και στον κορονοϊό το 56% έχει μάλλον αρνητικές, το 33% μάλλον θετικές ενώ 11% ούτε θετικές ούτε αρνητικές.

Στις εντυπώσεις από το έργο της κυβέρνησης στην οικονομία το 61% έχει μάλλον αρνητικές και μάλλον θετικές μόλις το 27% ενώ ούτε θετικές, ούτε αρνητικές το 11%.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται πάντα με διψήφιο νούμερο από τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς παίρνει 29,1% ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση 19,6%. Το ΚΙΝΑΛ ανεβαίνει δυναμικά με 15% ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 4,4%, η Ελληνική Λύση με 4,1%, το ΜεΡΑ25 με 3,3%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 10,5%.

ΤέλοςσΣτην ερώτηση για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει πρώτος με 36% ενώ ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 16%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 8%, από 3% ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Κυριάκος Βελόπουλος και 1% ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ