Κορωνοϊός: Κατέληξε το 2 μηνών κοριτσάκι στη Θεσσαλονίκη


Έχασε εχθές (19/1) τη μάχη για τη ζωή το δύο μόλις μηνών κοριτσάκι που νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης με Covid. To παιδί είχε γεννηθεί στις 30 Νοεμβρίου, ενώ μόλις εννέα μέρες μετά τη γέννησή του διακομίσθηκε στα επείγοντα όπου διαγνώσθηκε θετικό στην Covid.

H άτυχη μικρή είχε αναπνευστική δυσχέρεια και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στις 12 Δεκεμβρίου. Τρεις εβδομάδες από την έναρξη της νοσηλείας του βγήκε αρνητικό στον κορωνοϊό, όμως εμφάνιζε βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια και είχε ήδη διασωληνωθεί. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών να το κρατήσουν στη ζωή, το παιδί έφυγε την Τετάρτη.

Στο γεγονός αναφέρθηκε και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας την Πέμπτη στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας. Ερωτηθείσα από δημοσιογράφο, η κα Γκάγκα είπε πως πρέπει να υπήρχε ανεμβολίαστο περιβάλλον. Σύμφωνα μς πληροφορίες, το βρέφος κόλλησε τον ιό από το μεγαλύτερο αδελφάκι του. Στην οικογένειά του, ήταν όλοι ανεμβολίαστοι.

Η μικρή είναι το δεύτερο νεότερο θύμα της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Υπενθυμίζεται ότι πριν έναν σχεδόν χρόνο, τη μάχη για τη ζωή είναι χάσει ένα νεογνό 37 μόλις ημερών.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ