Θαλασσινό νερό: Tα οφέλη για το δέρμα [vid]


Η υψηλή κατανάλωση αλατιού μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα και να συμβάλει σε υψηλή αρτηριακή πίεση. Όμως, για το δέρμα σας, το αλάτι μπορεί να κάνει θαύματα. Είτε κάνετε μια βουτιά στη θάλασσα, είτε χρησιμοποιείτε το δικό σας DIY προϊόν στο σπίτι, το αλμυρό νερό μπορεί να θρέψει και να αναζωογοννήσει το δέρμα σας.

Τα οφέλη του θαλασσινού νερού για το δέρμα

Μια εξαιρετική θεραπεία για διάφορες παθήσεις του δέρματος

Το μαγνήσιο, το ασβέστιο και το κάλιο είναι όλα φιλικά προς το δέρμα μεταλλικά στοιχεία που μπορούν να βρεθούν στο θαλασσινό αλάτι. Αυτά τα μέταλλα βοηθούν στην καταπολέμηση των βακτηρίων που προκαλούν ακμή, των δερματικών λοιμώξεων και επιταχύνουν τη διαδικασία επούλωσης. Όσοι έχουν λιπαρό δέρμα μπορούν να επωφεληθούν από το πλύσιμο με διάλυμα θαλασσινού νερού καθώς μπορεί να μειώνει την υγρασία, γεγονός που βοηθά στον έλεγχο της υπερβολικής λιπαρότητας, που οδηγεί σε φραγμένους πόρους.

Εάν έχετε έκζεμα, μπορείτε πραγματικά να επωφεληθείτε χρησιμοποιώντας αλατόνερο στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, καθώς το μαγνήσιο είναι ένα αντιφλεγμονώδες και αντιμικροβιακό μέταλλο που εμπεριέχεται στο αλάτι και ανακουφίζει από τον κνησμό, μειώνει την υγρασία από βακτήρια και μύκητες που προκαλούν έκζεμα.

Απαλό Απολεπιστικό

Το θαλασσινό αλάτι λειτουργεί ως εξαιρετικό απολεπιστικό που ανοίγει τους πόρους για βαθύτερο καθαρισμό, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και επιτρέπει στο δέρμα σας να απορροφά καλύτερα τις ενυδατικές κρέμες και άλλες θεραπείες. Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, καλύτερα να αποφύγετε την χρήση αλατόνερου στο πρόσωπο, όπου το δέρμα είναι πιο λεπτό και ερεθίζεται πιο εύκολα. Γενικά, ένα από τα οφέλη του θαλασσινού νερού για το δέρμα είναι ότι βοηθά στην ανανέωση των κυττάρων, βοηθώντας σας να επιτύχετε μια πιο απαλή υφή.

Θεραπεία κατά της πιτυρίδας

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε θαλασσινό νερό και στα μαλλιά σας. Το αλατόνερο βοηθά στη μείωση της πιτυρίδας, ενώ διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος για ένα πιο υγιές τριχωτό της κεφαλής.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ