Aνεμβολίαστοι ή εμβολιασμένοι που δεν είχαν λάβει την τρίτη δόση το 93,4% των ατόμων που έχασαν τη ζωή τους λόγω Covid-19 από τις αρχές του έτους


Ανεμβολίαστοι ή εμβολιασμένοι που δεν είχαν λάβει την τρίτη δόση είναι η συντριπτική πλειονότητα των ατόμων που έχασαν τη ζωή τους λόγω Covid-19, από τις αρχές του έτους στη χώρα μας. Σύμφωνα με τις αναλύσεις του ΕΟΔΥ, το 93,4% των ασθενών με Covid-19 που κατέληξαν τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες είτε δεν είχαν εμβολιαστεί είτε δεν είχαν κάνει αναμνηστική δόση. Το 80% των θανάτων άνω των 60 ετών αφορούσε ανεμβολίαστους ή μερικώς εμβολιασμένους.

Την ίδια ώρα εκπνέει η προθεσμία για όσους πολίτες δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί με την τρίτη δόση. Από 1η Φεβρουαρίου θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι, εφόσον έχουν παρέλθει 7 μήνες μετά τη δεύτερη δόση. Σύμφωνα μάλιστα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, 870.000 πολίτες, δεν έχουν κλείσει ακόμα ραντεβού, παρότι είναι δικαιούχοι της τρίτης δόσης. Σύμφωνα με την σχετική ΚΥΑ, όσοι δεν έχουν κάνει τρίτη δόση εμβολίου μέχρι τη 1η  Φεβρουαρίου, δεν θα έχουν πρόσβαση σε:

Κέντρα διασκέδασης

Κλειστούς χώρους εστίασης

Θέατρα

Κινηματογράφους

Μουσεία

Εκθέσεις

Συνέδρια

Γυμναστήρια

Αντίθετα, τα μέρη που θα τους επιτρέπεται η πρόσβαση, με την επίδειξη αρνητικού PCR ή rapid test είναι τα εξής:

Καταστήματα λιανικού εμπορίου

Ανοικτοί (εξωτερικοί) χώροι εστίασης

Κομμωτήρια

Ιδιωτικοί και δημόσιοι χώροι εργασίας

Εκπαίδευση

Χώροι παροχής υπηρεσιών αισθητικής και άλλοι με συναφείς δραστηριότητες.

χώρους λατρείας

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ