Αυστραλία ταξιδιωτικοί περιορισμοί: 2 αλλαγές εφαρμόζονται από την Κυριακή στις διεθνείς πτήσεις


Η Αυστραλία θα καταργήσει τον κανονισμό σύμφωνα με τον οποίο οι ταξιδιώτες από διεθνείς αφίξεις πρέπει να έχουν διενεργήσει αρνητικό τεστ PCR 72 ώρες πριν επιβιβαστούν σε μια πτήση, ενώ τα άτομα που θα είναι θετικά στο εξωτερικό θα μειώσυν τον χρόνο αναμονής τους για άδεια εισόδου κατά το ήμισυ. Ο υπουργός Υγείας Γκρεγκ Χαντ ανακοίνωσε τις μεγάλες αλλαγές σε κοινή δήλωση με την υπουργό Εσωτερικών Κάρεν Άντριους το βράδυ της Παρασκευής. Από τη 1 π.μ. της Κυριακής, οι ταξιδιώτες στο εξωτερικό θα μπορούν αντ ‘αυτού να δείξουν αρνητικό αποτέλεσμα ταχείας δοκιμής αντιγόνου (RAT) εντός 24 ωρών από την ώρα αναχώρησης της πτήσης τους. Προηγουμένως έπρεπε να κάνουν μια εξέταση PCR και να επιστρέψουν αρνητικό αποτέλεσμα εντός 72 ωρών από την επιβίβαση στο αεροπλάνο.

Τι συμβαίνει με την Αυστραλία

“Ενώ τα PCR test παραμένουν το τεστ χρυσού προτύπου, ο RAT εντός 24 ωρών είναι ένας αποδεκτός δείκτης για το εάν ένας ταξιδιώτης έχει Covid-19 πριν πετάξει στην Αυστραλία”, ανέφερε η κοινή δήλωση. “Αυτό είναι σύμφωνο με τις κινήσεις εντός της Αυστραλίας για αποδοχή RAT για διαγνωστικούς σκοπούς.” Σε μια άλλη σημαντική αλλαγή, τα άτομα που έχουν βρεθεί θετικά στο εξωτερικό και θέλουν να έρθουν στην Αυστραλία θα έχουν τον χρόνο αναμονής τους για να λάβουν άδεια εισόδου μειώνεται από 14 ημέρες σε 7. “Ο χρόνος που μεσολαβεί μεταξύ της λήψης θετικού αποτελέσματος του τεστ και της δυνατότητας έγκρισης για ταξίδι στην Αυστραλία θα μειωθεί από 14 σε επτά ημέρες”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

“Αυτό θα μειώσει τον χρόνο αναμονής για τους ταξιδιώτες που έχουν προσβληθεί από την Covid-19 στο εξωτερικό για να επιστρέψουν στην Αυστραλία σύμφωνα με τις νέες απαιτήσεις εσωτερικής απομόνωσης”. Ο κ. Χαντ είπε ότι η απαίτηση δοκιμών πριν από την αναχώρηση θα συνεχίσει να επανεξετάζεται τακτικά. “Οι ταξιδιώτες στην Αυστραλία πρέπει να φορούν μάσκα κατά τη διάρκεια της πτήσης τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των κυβερνήσεων των πολιτειών και των εδαφών σχετικά με την καραντίνα και τις δοκιμές κατά την άφιξη”, είπε. Η δήλωση ανέφερε ότι οι αλλαγές εισήχθησαν για να παρέχουν μεγαλύτερη ευελιξία στις διεθνείς αφίξεις.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ