Επίθεση χάκερς στη Βουλή: Έβαλαν στόχο email βουλευτών – Άγνωστο ακόμα το μέγεθος της διαρροής


Βουλή: Άγνωστη ακόμα η διαρροή που υπήρξε – Στοχοποίησαν 60 λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου βουλευτών, δημοσιογράφων και εργαζομένων

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Πέμπτης (20/1) από την συντονισμένη επίθεση από χάκερς στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ενώ άγνωστη είναι μέχρι στιγμής η διαρροή που υπήρξε.

Η κινητοποίηση για να προστατευτούν τα ευαίσθητα δεδομένα της Βουλής, ξεκίνησε από την Διεύθυνση Πληροφορικής, όταν έγινε αντιληπτή η προσπάθεια απόκτησης πρόσβασης σε λογαριασμούς του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Βουλής από εξωτερική IP. Άμεσα διακόπηκε η λειτουργία του web mail των χρηστών για την προστασία τους ενώ ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εποπτικές αρχές.

Οι χάκερς κατάφεραν να παραβιάσουν, όπως έχει γίνει γνωστό, περίπου 60 λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου βουλευτών, εργαζομένων και κοινοβουλευτικών συντακτών.

Μέχρι και αυτή τη στιγμή γίνονται έρευνες από τις αρμόδιες Αρχές σε συνεργασία με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ερευνούν το μέγεθος της έκθεσης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν από την παραβίαση υπήρξε διαρροή στοιχείων βουλευτών ή εργαζομένων που κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του Κοινοβουλίου.

Σημειώνεται ότι η Διεύθυνση Πληροφορικής είναι σε άμεση και στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να αποτιμηθεί το περιστατικό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αν βγει κατι καλο απο τα ηλ.ταχυδρομεια αυτων των κιναιδων εκει μεσα,καλα κανανε και τους χακαραν.Αντε γιατι η αναιδεια τους,το ψεμμα τους,η υπεροψια τους εχουν σπασει κοκκαλα.Να δουμε,ποιος τους εκβιαζει για να καταστρεψουν την Ελλαδα και γιατι πεθαινουν τζαμπα οι συνανθρωποι μας.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ