Κορονοϊός – Βραζιλία: Αναβάλλονται τα καρναβάλια σε Ρίο και Σαν Πάουλου   

Κορονοϊός: Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 166.539 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν ακόμη 358 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19.

Η γιγαντιαία χώρα των κάπου 213 εκατομμυρίων κατοίκων καταγράφει έναν από τους βαρύτερους απολογισμούς θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στον κόσμο σε απόλυτα μεγέθη: μετρά ως αυτό το στάδιο 622.563 νεκρούς επί συνόλου 23.751.782 μολύνσεων.

Εν μέσω του νέου κύματος μολύνσεων, οι αρχές στο Ρίο ντε Ζανέιρο και στο Σαν Πάουλου ανακοίνωσαν χθες πως οι παρελάσεις του καρναβαλιού, που προβλεπόταν να γίνουν στα τέλη του Φεβρουαρίου, αναβάλλονται ως τουλάχιστον τον Απρίλιο.

Οι δήμοι των δύο μεγαλύτερων και πολυπληθέστερων πόλεων της Βραζιλίας έλαβαν την απόφαση αυτή «λόγω της τρέχουσας κατάστασης με την πανδημία (…) και της ανάγκης να προστατευθούν ζωές».

Η απόφαση ανακοινώθηκε έπειτα από ψηφιακή συνεδρίαση των δημάρχων, των πολιτειακών υπουργών Υγείας και αντιπροσώπων των σχολών σάμπας στις δύο πολιτείες.

Καθώς η επέλαση της πιο μολυσματικής παραλλαγής Όμικρον συνεχίζεται, η Βραζιλία έσπασε αυτή την εβδομάδα ρεκόρ κρουσμάτων σε 24 ώρες, καταγράφοντας 204.854.

Οι εκδηλώσεις για το καρναβάλι, αξιόλογη πηγή εσόδων αφού προσελκύουν τεράστια πλήθη και αποτελούν μαγνήτη για τους τουρίστες, είχαν ήδη αναβληθεί στις αρχές του μήνα, εξαιτίας της επιδημιολογικής κατάστασης.

Μέχρι χθες είχε εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19 σχεδόν το 70% των πολιτών.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ