Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Χιονίζει στην Πεντέλη – Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός


Τα πρώτα χιόνια στα ορεινά της Αττικής είναι γεγονός

Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις που ήθελαν τις νιφάδες να κάνουν την εμφάνισή τους στα βόρεια τμήματα της Αττικής, καθώς έχουμε «λευκή επιδρομή» στην Πεντέλη.

Οι Υπηρεσίες Περιφέρειας είναι σε επιφυλακή και τα μηχανήματα για αποχιονισμό στους δρόμους ενώ ολικός παγετός αναμένεται τις επόμενες ώρες, με δήμους και περιφέρειες να είναι επί ποδός.

Από το βράδυ της Παρασκευής άρχισε να χιονίζει σε αρκετές περιοχές της χώρας. Κοζάνη και Ξάνθη δέχθηκαν τα πρώτα χιόνια της κακοκαιρίας με νιφάδες να κάνουν την εμφάνισή τους μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Από νωρίς τα ξημερώματα του Σαββάτου έχει ξεκινήσει να βρέχει σε πολλές περιοχές της Αττική, την ώρα που έχει ξεκινήσει να χιονίζει σε Ιπποκράτειο Πολιτεία, Δροσιά, Μαλακάσα, Πεντέλη ενώ χιονόνερο πέφτει στην Κηφισιά.

Δείτε ΕΔΩ που βρέχει και που χιονίζει τώρα

Σύμφωνα με την ΕΜΥ από σήμερα Σάββατο η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει βαθμιαία πτώση σε όλη τη χώρα, με τις οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας να μην ξεπερνούν τους 2 με 3 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα ο παγετός θα είναι ισχυρός και ειδικά στην κεντρική και τη βόρεια χώρα τοπικά ολικός.

Οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για ένα ισχυρό κύμα κακοκαιρίας που θα επηρεάσει κυρίως τη Νότια Ελλάδα με χιονοπτώσεις να σημειώνονται ακόμα και στα πεδινά. Τα κύρια χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας, ο ισχυρός παγετός στα κεντρικά και βόρεια και οι πυκνές χιονοπτώσεις στο Αιγαίο και τα ανατολικά.

«Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι πως η νέα κακοκαιρία θα έχει πολύ μεγάλη διάρκεια, γι αυτό και πρέπει να δείξουμε την απαιτούμενη προσοχή. Σε αυτό το χρονικό διάστημα σίγουρα θα δημιουργηθούν αρκετά προβλήματα, θα έχουμε και πυκνές χιονοπτώσεις οι οποίες θα εστιάζουν κυρίως μέσα στο Αιγαίο και σε περιοχές του ανατολικού-ηπειρωτικού κορμού, που βρέχονται από αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρουσάκης.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος σε ανάρτηση που έκανε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης εκτίμησε ότι πολλές περιοχές της κεντρικής και νότιας χώρας θα ντυθούν στα λευκά τις επόμενες ημέρες.

Προειδοποίησε ότι ο επικείμενος χιονιάς στην που θα πλήξει τη χώρα ενδεχομένως να δημιουργήσει προβλήματα. Δείτε παρακάτω την ανάρτησή του.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ