ΕΣΑμεΑ: Δράσεις και αποτελέσματα του έργου 4PLUS


H Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), επικεφαλής εταίρος του έργου 4PLUS, σας προσκαλεί σε διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για τις δράσεις και τα αποτελέσματα του έργου 4PLUS, με αντικείμενο τη συμπεριληπτική πολιτική προστασία και υποστήριξη ατόμων με αναπηρία ή/και χρόνιες παθήσεις σε περιπτώσεις κρίσεων και καταστροφών.

Η συμμετοχή είναι ανοιχτή προς όλους και μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με τους συμμετέχοντες.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει υπηρεσία διερμηνείας στη νοηματική γλώσσα.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί μέσω τηλεδιάσκεψης Zoom την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022, μεταξύ 10:00 και 13:00.

Σύνδεσμος: https://us02web.zoom.us/j/6974044525 (Passcode: 2022)

Για τη συμμετοχή, σας παρακαλούμε όπως αποστείλετε επισυναπτόμενη Αίτηση συμπληρωμένη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: [email protected].

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου Public awareness, Preparedness, Participation and Coordination for Civil Protection for All, με την κωδική ονομασία 4PLUS, το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Interreg IPA CBC Programme “Greece – Albania 2014-2020” και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Αλβανίας.

Λίγα λόγια για το έργο 4PLUS – O σκοπός της Πράξης

 

Η Πράξη 4PLUS, ακολουθώντας τις διατάξεις του άρθρου 11 της Διεθνούς Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία (UN CRPD), στοχεύει στη βελτίωση της ετοιμότητας των τοπικών και περιφερειακών φορέων της διασυνοριακής περιοχής για την αποτελεσματική διαχείριση περιπτώσεων καταστροφών, με ιδιαίτερες προβλέψεις και χωρίς να εγείρονται διακρίσεις προς άτομα με αναπηρία και γενικότερα προς άτομα με μειωμένη αυτονομία.

Το προτεινόμενο σχέδιο ενεργεί καταλυτικά προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης νέων, και της βελτίωσης των υφιστάμενων, τοπικών, περιφερειακών και εθνικών σχεδίων πολιτικής προστασίας για την καλύτερη ενσωμάτωση και αντιμετώπιση των αναγκών των ατόμων με αναπηρίες, των ηλικιωμένων και των ατόμων με χρόνιες παθήσεις και γενικότερα όλων των ευάλωτων ομάδων που σε περιπτώσεις φυσικών και ανθρωπογενών κρίσεων και καταστροφών βρίσκονται ιδιαίτερα εκτεθειμένες σε κινδύνους καθώς και ιδιαίτερα εξαρτώμενες από τρίτους.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ