Ζαχαράκη: Διερευνούμε τη δυνατότητα να συνεχιστεί το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους»

«Να θεωρείτε ότι είμαι πρέσβειρα της Καστοριάς στο τουριστικό σας προϊόν» τόνισε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη απευθυνόμενη στον δήμαρχο Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στο δημαρχείο της πόλης τονίζοντας ότι «θέλουμε να κτίσουμε έναν προορισμό βιώσιμο με τα χαρακτηριστικά του φυσικού και περιβαλλοντικού πλούτου που διαθέτει η περιοχή».

 

«Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού που μπορούν να αξιοποιηθούν» τόνισε η κυρία Ζαχαράκη, ενώ αναφέρθηκε και στα προϊστορικά και βυζαντινά μνημεία που αποτελούν τον φυσικό πλούτο της περιοχής, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε στοιχεία που βρίσκονται στον πυρήνα της ανάπτυξης του ορεινού τουρισμού όπως «η αξιοποίηση των ορεινών καταφυγίων και των περιπατητικών μονοπατιών στον Γράμμο, οι ιαματικές πήγες στην περιοχή του Άργους Ορεστικού αλλά και η τοπική παραδοσιακή γαστρονομία».

Ο δήμαρχος Καστοριάς ζήτησε από την πλευρά του «γενναία υποστήριξη σε θέματα εξωστρέφειας και προβολής της Καστοριάς» με τη συνδρομή των οργανισμών που ανήκουν ή εποπτεύονται από το υπουργείο Τουρισμού όπως EOT, Marketing Greece, «την διοργάνωση υπό την αιγίδα του υπουργείου ενός Αναπτυξιακού Τουριστικού Συνεδρίου» στην πόλη και την συμβολή του υπουργείου «στην ανάδειξη της προστατευόμενης περιοχής της λίμνης Ορεστιάδας, που εντάσσεται στο δίκτυο NATURA 2000».

Σε σύσκεψη που ακολούθησε με εκπροσώπους των επαγγελματικών φορέων από τον χώρο των επιχειρήσεων γούνας, των ξενοδοχείων, του Εργατικού Κέντρου, και το χώρο της εστίασης, η κ. Ζαχαράκη δήλωσε ότι «όλα δείχνουν πως φεύγουμε από την πανδημία, φαίνεται ότι ο κόσμος επανέρχεται στην κανονικότητα με αποτέλεσμα οι τουριστικοί προορισμοί το επόμενο διάστημα να βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος». Ανέφερε ότι «η καμπάνια του ΕΟΤ που “τρέχει” ήδη στην Ελλάδα για τον ορεινό και χειμερινό τουρισμό θα βοηθήσει σημαντικά».

Μίλησε με θερμά λόγια για τα αποτελέσματα του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» που έτρεξε το 2021 σημειώνοντας ότι «ήταν το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής πρόγραμμα του Ελληνικού Τουρισμού προσφέροντας ανάσες στο ξενοδοχειακό κλάδο αλλά και στην εστίαση» και συμπλήρωσε ότι «ερευνάται σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών η εξεύρεση πόρων για τη συνέχιση του προγράμματος και το 2022».

Μετά τη σύσκεψη των φορέων, που πραγματοποιήθηκε στο Αρχοντικό Τσιατσιαπά, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Απόζαρι στην βόρεια πλευρά της πόλης, η Σοφία Ζαχαράκη περιηγήθηκε στους χώρους του μοναδικού σωζόμενου τριώροφου Αρχοντικού που θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα κτίρια παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της περιόδου της Τουρκοκρατίας. Κατασκευάστηκε το 1754, χρειάστηκαν σημαντικές σωστικές παρεμβάσεις αποκατάστασης στον φέροντα οργανισμό του κτιρίου όσο και στον ζωγραφικό διάκοσμο των τοιχογραφιών και των ξύλινων κατασκευών, ενώ σήμερα λειτουργεί ως επισκέψιμο μνημείο με την ευθύνη του υπουργείου Πολιτισμού.

Η υφυπουργός Τουρισμού ολοκλήρωσε την πρώτη μέρα της περιοδείας της στην ΠΕ Καστοριάς στο Επισκοπείο, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τον μητροπολίτη Καστοριάς Καλλίνικο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ